Estades temàtiques / Olot

Hackató. Residència de cinema per joves talents

Del 1 de febrer de 2024 al 14 de febrer de 2024

Hackató. Residència de cinema per joves talents

Febrer 2024

1. QUÈ?

L'Institut Ramon Llull impulsa la residència internacional Hackató. Residència de cinema per joves talents que té per objectiu afavorir veus emergents que es troben en vies de professionalització a través del suport, la formació, la creació i la producció.

El programa vol servir d’enllaç per connectar cineastes catalans/catalanes d’entre 18 i 30 anys amb cineastes d’arreu del món creant una xarxa de contactes entre els diferents països. Un format híbrid que ofereix una part de formació i una altra tècnica-artística, en la qual es fomentarà el català i l’anglès, i tindrà lloc entre Olot i Girona. Aquesta residència és una iniciativa de l'Institut Ramon LLull amb la col·laboració d‘El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona.

La principal finalitat de la residència és actuar d’impuls per als nous creadors/es combinant una sèrie d’activitats professionals. Reforçant els coneixements tècnics i pràctics sobre els elements clau del procés complet d’una producció cinematogràfica amb orientació personalitzada, treball en xarxa i sinergies entre les persones residents.

Descripció de la residència Hackató. Residència de cinema per joves talents.

El programa ofereix l’estada i mitja pensió ( esmorzar i sopar) a la residència Faberllull Olot durant 14 dies, l’acompanyament de la mà de sessions col·lectives amb totes les persones participants, dues masterclass i espais de creació.

Aquesta iniciativa té un doble joc: per una banda que les persones residents duguin a terme la creació d’una peça audiovisual durant la seva estada, aquest és el principal objectiu de la iniciativa, i, per altra banda, contribuir en l’acompanyament de joves cineastes per la producció d’un rodatge íntegrament realitzat a la residència, en el qual cada departament posarà en pràctica els seus coneixements.

Prèviament a l’estada, es farà arribar a les persones participants un guió d’un curtmetratge de ficció per treballar i desenvolupar la seva visió artística i posada en escena per dur a terme el gran repte de construir noves narratives. Posteriorment es continuarà treballant durant la residència per iniciar la preproducció a través de les masterclass de professionals del sector. Aquest acompanyament ajudarà a definir i enriquir el projecte juntament amb la diversitat i creativitat dels residents i una excursió en grup per la zona de la Garrotxa.

Les masterclass seran de caràcter genèric, amb diferents propostes de direcció, tècniques de comunicació, emprenedoria i ODS, subvencions, ajudes i residències, producció, distribució. Enfocant la comprensió analítica, tècnica i estètica de l’essència visual, la importància de les emocions per interpretar i analitzar prèviament la composició de so.

Pel rodatge del curtmetratge es comptarà amb el material propi de les persones residents i dels centres col·laboradors. Addicionalment es podrà llogar material tècnic en cas que sigui necessari dins del pressupost previst.

El resultat d’aquesta peça es podrà veure, sempre que sigui possible, en un recorregut de visionats dins la xarxa de lectorats de l’Institut Ramon Llull, i al Cinema Truffaut de Girona.

2. QUI?

Requisits de les persones sol·licitants:

Els requisits per optar a la Hackató. Residència de cinema per joves talents Jove són els següents:

 • Tenir entre 18 i 30 anys.
 • Estar cursant o haver cursat estudis de cinema o audiovisuals, interpretació, so o cicles relacionats en el món audiovisual. I tenir un nivell mínim d'anglès. S’hauran d’aportar els justificants..
 • Tenir disponibilitat total durant els dies que es celebri la Hackató. Residència de cinema per joves talents.

Perfils que se seleccionaran:

Se seleccionaran un màxim de dotze residents amb els següents perfils professionals:

 • Actor i actriu (2)
 • Director/a (1)
 • Ajudant de direcció (1)
 • Producció (1)
 • Director/a de fotografia (1)
 • Gaffer (1)
 • Direcció d’art + vestuari (1)
 • Maquillatge i perruqueria (1)
 • Cap de so (1)
 • Muntador/a (2)

Cada persona només podrà presentar una sola candidatura i podrà escollir un perfil preferent i un altre de secundari de manera opcional.

Criteris de selecció

Els criteris que s’aplicaran per la selecció dels perfils participats a la Hackató. Residència de cinema per joves talents es comptabilitzaran sobre 15 punts i seran els següents:

 • Impacte de la residència en la trajectòria professional de la persona sol·licitant (fins a 5 punts)
 • Versatilitat o polivalència en diferents departaments (fins a 4 punts)
 • Valoració acadèmica o de treballs audiovisuals anteriors (fins a 3 punts)
 • Requisit d’idiomes (fins a 3 punts)

La selecció de les persones anirà a càrrec d’una persona designada per l’Institut Ramon Llull, una persona d’El Modern i la persona coordinadora del projecte Hackató. Residència de cinema per joves talents

La selecció haurà de garantir la paritat de gènere entre els perfils seleccionats així com l’emergència de nous talents.

També es podrà preveure una llista d’espera en cas que, una vegada comunicat el resultat de la selecció, la persona proposada renunciï a la residència.

Les persones seleccionades hauran de reservar i confirmar la disponibilitat total dels dies que dura la residència. Aquelles persones que no puguin assistir tots els dies quedaran fora de la selecció i la seva plaça es donarà per l’ordre marcat per la llista d’espera.

3. QUAN I ON?

La residència Hackató. Residència de cinema per joves talents es durà a terme de l’1 al 14 de febrer de 2024 a Faberllull Olot (Catalunya) en col·laboració amb El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona (Catalunya).

La residència es concreta en els següents serveis i suports per a les persones seleccionades:

 • Allotjament i mitja pensió inclòs (esmorzar i sopar) a Faberllull Olot.
 • Desplaçaments amb bus interurbà d’Olot fins al Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona.
 • Dues masterclass de professionals del sector.

Els desplaçaments i trasllats fins a Faberllull Olot no estan inclosos.

4. COM?

La selecció de les persones que formaran part de la residència Hackató. Residència de cinema per joves talents s’efectuarà en règim de concurrència competitiva i atenent als principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

El termini màxim per comunicar el resultat de la selecció de les persones que participaran en la Hackató. Residència de cinema per joves talents serà d’un mes a comptar des de la data de tancament de la crida., 14 de novembre.

La resolució s’anunciarà a totes les persones que ha presentat la candidatura de forma individual a través del correu electrònic facilitat. Posteriorment es farà públic el llistat de perfils seleccionats a les webs de Faberllull i de l’Institut Ramon Llull.

Les persones seleccionades autoritzen a Faberllull, Institut Ramon Llull i El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona a fer la comunicació pública de totes les activitats, materials i suports generats en el marc d’aquesta convocatòria.

Per qualsevol dubte podeu contactar amb info@faberllull.cat

**CONVOCATÒRIA TANCADA. Ja no admet candidatures

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"