Estades temàtiques / Hackató. Residència de cinema per joves talents / Olot
PAULA COMAS I GOMEZ
Del 1 de febrer de 2024 al 14 de febrer de 2024
Biografia
El 2018 codirigeix i coescriu El Vent és això -seleccionat internacionalment al festival Tallin Black Nights-, -un llargmetratge de ficció que neix com a iniciativa de l’IES Santiago Sobrequés, i compta amb Laia Manzanares, Àlex Brendemühl, Katrin Vankova i Anna Alarcón. La pel·lícula va estrenar-se al Festival Temporada Alta i va ser premiada al D’A Film Festival de Barcelona.
Va rebre una beca del Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office-, per a desenvolupar la seva òpera prima en solitari: Resilients, amb la mentoria de guió d’Anna Maria Bofarull (Sinjar) i de producció de Marta Cruañas (Creatura). També va ser seleccionada per Faberllull en el marc de Residència individual.
Va formar part del departament de direcció de la segona temporada de la sèrie Lara i Kali, per TV3. A més, Comas ha fet de coguionista, directora de producció i ajudant de direcció per a Pere Vilà en el llargmetratge de ficció Gaia, ara en fase de postproducció-, que compta amb Laia Marull, Àlex Brendemühl, Pablo Molinero, Vicenta N’Dongo.
El seu curtmetratge com a directora i productora Connexions, segueix la vida de diverses esportistes va ser seleccionat per Faberllull en el marc de la Residència Connecta de Cinema Lliure. També és coproductora del curtmetratge Flors Mentre Visqui, on també el va escriure i dirigir i que compta amb la coproducció de Dosmentes films i el suport de la Girona Film Comission, de l’Ajuntament de Girona i d’Ecib Escola de Cinema. També ha coproduït i dirigit el curtmetratge La Más Mejor, amb la colaboració de diverses entitats.
A banda d’això, ha treballat com a directora de producció, productora executiva, cap de producció i coordinadora de producció per a diversos projectes en productores com Eddie Saeta, Escac Films, La Fosca Films, Ensoldemà.
Comas es graduada en Comunicació Cultural per a la Universitat de Girona-, i va finalitzar els estudis de producció cinematogràfica.
Projecte
Durant la meva estada a Faberllull, tindré el privilegi de ser la comissaria de la Hackató, una residència internacional de cinema dissenyada per fomentar el talent dels joves creadors.
En aquesta intensa experiència, aportaré el guió i dirigiré classes de producció, per abordar col·lectivament totes les etapes del procés cinematogràfic: des de la preproducció fins a la producció i la postproducció. Mitjançant un acompanyament diari guiaré als residents durant tot el procés amb la finalitat de treballar conjuntament per crear una peça audiovisual: un curtmetratge que capturarà la seva visió i creativitat de manera única.