Estades temàtiques / Hackató. Residència de cinema per joves talents / Olot

ANDREA GRAU DE DIEGO

Del 1 de febrer de 2024 al 14 de febrer de 2024

Biografia

Andrea Grau de Diego (Barcelona, 1997) és una actriu astur catalana nascuda a Barcelona. Ha treballat en projectes com "Who's Erin Carter?" de Bill Eagles (Netflix, 2023); "Sex Room" d'Aitor Aguirre (Atzucac Films, 2021) i pròximament el curtmetratge "Pez al Agua" de Cándida Massielle (Piola Filma, 2024).

En l'àmbit teatral, les seves obres més destacables són "De Nao Albet i Marcel Borràs", dirigida per ells mateixos (TNC & Temporada Alta, 2023-24) i "Diskòdrom 0,0", dirigida per Ever Blanchett i Maria Clausó (Teatre Gaudí, 2022-23), on també va treballar com a dramaturga. Addicionalment, va ser escollida com una de les tres actrius per formar part de la presentació a Barcelona del Best-Seller mundial "A Fuego Lento", escrit per Paula Hawkins (Editorial Planeta, 2021).

És graduada en Tècnica Meisner per Javier Galitó-Cava, entre altres estudis en Interpretació que ha cursat durant nou anys per centres tals com l'Escola Eòlia, l'Escola La Bobina i Frank Stein Studio. Paral·lelament, és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2015-2021), amb conveni amb la University of New South Wales (Sydney, 2018). Va finalitzar els seus estudis amb el TFG "Color de Gos com Fuig" (Paula Verdaguer, 2021), llargmetratge on va treballar com a DoP.

Projecte

És per mi un honor haver estat seleccionada com a Actriu en la Residència Hackató de Faberllull 2024. Durant la meva estada pretenc aprendre i continuar creixent com a artista, donada l'oportunitat de treballar amb joves emergents d'arreu del món, aprendre de la interculturalitat i del saber fer de cadascú, així com de les diferents disciplines cinematogràfiques.

Com a actriu és tot un repte apassionant partir completament de zero i tenir el temps de dues setmanes per endinsar-te i aprofundir al màxim en la vida d'un personatge, així que agafo aquesta residència amb moltes ganes i motivació.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"