Estades temàtiques / Olot

FEMINISMES II

Del 15 d'octubre de 2018 al 4 de novembre de 2018

FEMINISMES II

Dona i ciència

Faber va organitzar una primera residència dedicada a feminismes durant els mesos d’octubre i novembre de 2017. Van venir professionals, investigadores, docents, artistes i científiques d’arreu del món per desenvolupar i compartir els seus projectes de treball. Contents de l’èxit que va tenir la convocatòria hem decidit repetir aquest període ara amb el subtítol “dona i ciència”.

Volem parlar de la relació entre dona i ciència en un sentit molt ampli. Els projectes de treball hauran de reflectir aspectes d’aquesta relació en qualsevol àmbit de les ciències socials, humanes, naturals o exactes. Volem plantejar-nos debats que fan referència a la presència de dones en el camp científic, preguntes sobre els biaixos i les estructures que determinen les posicions de poder, però també projectes que estiguin liderats per dones científiques, investigadores o professionals que puguin aportar el seu punt de vista sobre la ciència.

És per això que des de Faber fem una crida a biòlogues, antropòlogues, psicòlogues, físiques, astrònomes, sociòlogues, químiques, lingüistes, historiadores, enginyeres, matemàtiques, arquitectes i tot tipus de professionals relacionades amb aquests àmbits. Les animem a presentar projectes que segueixin les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

Faber, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot és un projecte de l’Ajuntament d’Olot i de la Generalitat de Catalunya. La primera estada en residència la vam organitzar durant setembre de 2016 i des d’aleshores han passat per Faber més de 150 residents, hem organitzat activitats (conferències, trobades, taules rodones, seminaris, tallers…) a Olot i arreu de Catalunya, en instituts, centres culturals, biblioteques, empreses i universitats.

Residents

TIINA SIHTO

TIINA SIHTO

Candidata doctoral en política social i pública
GISELA CARRASCO

GISELA CARRASCO

Investigadora
PAOLA A. UPARELLA REYES

PAOLA A. UPARELLA REYES

Investigadora d’Estudis Literaris i Culturals
SUPRITI DHAR

SUPRITI DHAR

Redactora, traductora, periodista i escriptora
PARVIN ARDALAN

PARVIN ARDALAN

Periodista, escriptora i activista
COURTNEY CARLISS YOUNG

COURTNEY CARLISS YOUNG

Escriptora i emprenedora
IRINA POLESHCHUK

IRINA POLESHCHUK

Investigadora, professora, escriptora i artista
MARÍA ARTEAGA VILLAMIL

MARÍA ARTEAGA VILLAMIL

Doctora en Antropologia Social i Cultural, i investigadora independent
EVA MOREDA

EVA MOREDA

Professora de Musicologia a la Universitat de Glasgow i novel·lista
EDMÉ DOMINGUEZ

EDMÉ DOMINGUEZ

Professora d’universitat i doctoranda
ANGE FITZGERALD

ANGE FITZGERALD

Professora docent i investigadora en educació
VANESA MISERES

VANESA MISERES

Professora adjunta de Literatura Llatinoamericana, Departament de Llengües i Literatures Romàniques, Universitat de Notre Dame (EUA)

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

TIINA SIHTO

Candidata doctoral en política social i pública

TIINA SIHTO

Reflexions sobre la meva estada a Faber Vaig assistir a Faber com a part de la residència temàtica sobre feminismes des de mitjan octubre fins a finals de mes. Vaig arribar a Olot amb poques expectatives pel que fa a la residència ...

+ info

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"