Estades temàtiques / FEMINISMES II / Olot

EVA MOREDA

Del 29 d'octubre de 2018 al 4 de novembre de 2018

EVA MOREDA
Professora de Musicologia a la Universitat de Glasgow i novel·lista
Glasgow

Biografia

Eva Moreda és novel·lista i musicòloga. Com a novel·lista, ha publicat quatre novel·les i una novel·la en gallec, l’última de les quals, A Veiga é como un tempo distinto (Xerais, 2011), va ser finalista en diversos premis destinats a distingir els millors treballs de ficció publicats en gallec en 2011, va ser traduïda al castellà i es publicarà en anglès a la tardor de 2018, després d’obtenir el premi PEN Translates del PEN anglès. Com a musicòloga, Eva Moreda s’especialitza en la història cultural i política de la música espanyola dels segles XIX i XX i actualment treballa a la Universitat de Glasgow. Entre les seves publicacions destaquen Music criticism and music critics in early Francoist Spain (Oxford University Press, 2016).  

Projecte

Durant la meva estada a Faber, treballaré en dos assajos híbrids, un gènere literari apassionant en el qual he estat treballant durant l’últim any amb l’objectiu de trobar noves formes de connectar la meva escriptura acadèmica (assajos acadèmics i llibres en anglès) amb la meva escriptura creativa (assajos de ficció i literaris en gallec i anglès). Basant-me en la meva investigació actual, exploraré la presència en prou feines documentada de dones en els primers anys de la fonografia (1878-1914). Encara que espero que la meva estada a Faber sigui d’experimentació i descobriment, en lloc de treballar per encàrrec, espero que les peces en què treballo puguin integrar-se d’alguna manera a Porco, un llibre de contes i assajos híbrids en gallec en què estic treballant actualment (de tant en tant!).

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"