Estades temàtiques / FEMINISMES II / Olot

PARVIN ARDALAN

Del 15 d'octubre de 2018 al 25 d'octubre de 2018

PARVIN ARDALAN
Periodista, escriptora i activista
Suècia

Biografia

Parvin Ardalan és periodista, activista feminista i escriptora. Va ser la presidenta de redacció de les webs feministes com Iranian Feminists TribuneZanestan i Change for equality in Iran, on també va cofundar el Centre Cultural de la Dona i la campanya “Un millió de signatures”, un moviment de base destinat a derogar les lleis discriminatòries contra la dona.

Ardalan va guanyar el premi Olof Palme el 2007, el premi Hellman / Hammett el 2010 i el ROKS Womens’ Deed Award el 2015. És membre del PEN Suec i va residir com a escriptora convidada a Malmö City of Refuge de 2010 a 2012.

Ardalan va iniciar el Diàleg Feminista i el procés “Dones fent historia” 2013-2016 per revelar i reescribir la història de les dones immigrants a través de 100 anys a la ciutat de Malmö. Actualment és la cap de projecte de “Trobades de memòria migratòria” (Trobols de la Memòria de la Migració), on el coneixement, les experiències i les memòries dels migrants en diversos camps culturals s’estan redescobrint i duent a terme a Suècia.

Projecte

A Faber vull estudiar l’immigració i les narratives que han de ser vistes, escollides i escrites des de diferents punts de vista. La meva vida i la meva immigració també han afectat la vida de la meva mare. Revela el fet que l’immigració no és només la història dels immigrants, sinó també la història dels que no volien o no podien immigrar. Són part de la realitat que normalment s’ignora. Em proposo mirar la meva immigració des de la memòria viatjant a la vida de la meva mare, i presentar algunes matisos de la seva vida a través de les seves narracions en el meu text, a la qual assisteixo per treballar a Faber.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"