Estades temàtiques / FEMINISMES II / Olot

VANESA MISERES

Del 14 d'octubre de 2018 al 20 d'octubre de 2018

VANESA MISERES
Professora adjunta de Literatura Llatinoamericana, Departament de Llengües i Literatures Romàniques, Universitat de Notre Dame (EUA)
Argentina i Estats Units

Biografia

Vanesa Miseres va estudiar Lletres a la Universitat Nacional de Rosario al seu país d’origen, l’Argentina, i va completar el seu doctorat a la Universitat de Vanderbilt, als Estats Units. Actualment és professora adjunta a la Universitat de Notre Dame (Indiana, els Estats Units). Està especialitzada en la literatura llatinoamericana dels segles XIX i principis del XX. Les seves àrees de recerca són la literatura de viatges, les dones escriptores, la literatura de guerra, de gènere, cultural i els estudis dels aliments. El seu primer llibre, Mujeres en tránsito: viaje, identidad y escritura en Sudamérica (1830-1910) (North Carolina Studies in the Romance Languages and Literatures, 2017) va guanyar el Premi Alfredo Roggiano 2018 de Crítica Literària Llatinoamericana (IILI) i també va rebre Menció Honorífica pel Premi Victoria Urbà de Monografia Crítica (Associació d’Estudis de Gènere i Sexualitat, antic AILCFH). La professora Miseres està llançant un nou llibre sobre els relats de les dones llatinoamericanes sobre els conflictes armats nacionals i estrangers, des de la independència fins a la Segona Guerra Mundial.

Projecte

A la Residència Faber treballaré en un article sobre les expedicions arqueològiques a la Península de Yucatán d’Alice Dixon (1851-1910). Una fotògrafa, viatgera i arqueòloga aficionada del Regne Unit que, juntament amb el seu marit Augustus Li Plongeon (1826-1908), va viatjar de 1873 a 1885 a Mèxic i Sud-amèrica.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"