Estades temàtiques / FEMINISMES II / Olot

IRINA POLESHCHUK

Del 17 d'octubre de 2018 al 30 d'octubre de 2018

IRINA POLESHCHUK
Investigadora, professora, escriptora i artista
Finlàndia

Biografia

La seva formació acadèmica se centra en els camps de les arts i l’estètica. Des de l’any 2000 Irina ha estat ensenyant història i teoria de les arts. Mentre el seu interès per la investigació se centrava principalment en la fenomenologia de l’ètica i la temporalitat, ha estat estudiant filosofia d’Emmanuel Levinas. El 2010 Irina ha defensat el doctorat amb la monografia “Temporalitat del cara a cara a l’ètica de Levinas” (Universitat d’Hèlsinki). Des de llavors, la seva investigació postdoctoral a la Universitat d’Hèlsinki s’ha centrat en l’ètica de la temporalitat, la temporalitat de la justícia, el dolor, la vergonya, el daurat, el sofriment i la fenomenologia de l’encarnació, el femení i la maternitat.

Projecte

En el projecte “Dolor crònic en la temporalitat de la relació mare-fill: alienació, desplaçament i desafiaments ètics”, busco reflexionar sobre com les diferents maneres de dolor crònic poden afectar el contingut ètic de la relació mare-fill, la seva temporalitat i les diferents maneres temporals (estar present per al nen, estar amb el nen en el futur, fora de data, arribar tard) de la relació mare-fill. El projecte llança una discussió sobre com l’experiència del dolor influeix en les modalitats ètiques de la relació mare-fill. Estudiaré com el dolor crònic es construeix i està apareixent en la subjectivitat materna temporal i em concentraré en la temporalitat de la dona en el context de la comunitat mentre es veu afectada per l’experiència del dolor. Així, insisteixo: com el dolor construeix o deconstrueix la subjectivitat ètica materna i el sentit de la responsabilitat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"