Escoltar-nos per aprendre i comprendre

ALBA | 24 d’octubre de 2018

dimecres, 24 / d’octubre / 2018 , Olot

Escoltar-nos per aprendre i comprendre

Escoltar-nos per aprendre i comprendre

L’Associació de Dones de la Garrotxa (ALBA) van venir a la Residència Faber per explicar-me no només les moltes activitats d’acompanyament a l’apoderament de les dones de la Garrotxa que han fet en els últims 25 anys de trajectòria, sinó també per parlar de què fan, les seves lluites i alegries, les dones, els moviments de dones i feministes en diferents parts del món. Escoltar-nos les unes a les altres és potser avui una de les tasques que més escassegen en molts dels nostres entorns, i nosaltres ens vam escoltar per continuar aprenent i comprenent el món on tots i totes vivim; això va ser un compromís des de l’inici de la reunió.

També vam parlar dels diferents feminismes i moviments de dones a Guatemala, Moçambic, Holanda, Mèxic i Olot. Vàrem destacar la importància d’entendre com les lluites socials i els moviments feministes i de dones tenen problemes en el seu propi context, i que a la vegada molts estan relacionats amb problemes econòmics, ecològics i socials que també són globals. Sobre això vam parlar de com l’apropiació de terres en territoris indígenes i rurals, tant a Llatinoamèrica com a Àfrica, per part dels seus governs, juntament amb algunes multinacionals espanyoles i catalanes, és avui una de les principals lluites en els moviments de dones i feministes a Llatinoamèrica i Àfrica.

Què té a veure el que passa als moviments de dones a Àfrica amb el moviment de dones de la Garrotxa? La reunió a Faber amb ALBA es va tancar amb la voluntat de continuar obrint més diàlegs entre moviments de dones en diferents parts del món tot afirmant que aprendre i comprendre les lluites dels diversos moviments de dones i feministes —a partir dels seus propis aprenentatges i les seves formes d’organització de la vida— ens permeten ampliar la nostra mirada i comprendre molts dels problemes actuals.  

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"