Estades temàtiques / FEMINISMES II / Olot

GISELA CARRASCO

Del 15 d'octubre de 2018 al 27 d'octubre de 2018

Biografia

Gisela Carrasco Miró és doctora en Estudis de Gènere i Feminismes per la Netherlands Research School of Gender Studies. La seva tesi, Decolonising knowledges on Politics of Development, Economics and Feminism, és transdisciplinària, centrada en projectes de descolonització, teoria postcolonial, art i ecologia. La seva investigació està informada per la seva història personal, havent viscut a Mèxic, Guatemala, Moçambic i diversos països d’Europa amb diverses organitzacions internacionals i moviments populars. El seu treball ha estat publicat en revistes especialitzades com Tijdschrift voor Genderstudies i Insurgencies from the South and Human Rights i llibres com Mujeres, economías locales, territorios, saberes y poderes. També ha treballat com a investigadora per l’Informe sobre el desenvolupament humà de la ONU de 2016 a l’Àfrica. El seu treball ha estat seleccionat en residències d’art com la Southern Summer School al centre d’art BAK i Cámara Interactiva/Visual Storytelling Program al Centre d’Humanitats de la Universitat d’Utrecht.

Projecte

Durant la meva estada a la Residència Faber, treballaré en l’article “Science, emancipation and the variety of forms of knowledge: a decolonial feminist proposal of knowledges” per examinar críticament el discurs científic hegemònic i obrir el debat per incloure els coneixements, cosmovisions i epistemologies no-occidentals, no-capitalistes, no científiques, actualment ignorades pel discurs científic, per tal d’ampliar l’horitzó de possibilitats per a un futur més just, democràtic i sostenible. En particular, a Faber intentaré explorar el vincle entre la ciència i el feminisme des d’un enfocament no modernista i descolonial. També estic desitjant experimentar, aprendre i conversar amb totes les residents de Faber.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"