Estades temàtiques / FEMINISMES II / Olot

TIINA SIHTO

Del 15 d'octubre de 2018 al 29 d'octubre de 2018

TIINA SIHTO
Candidata doctoral en política social i pública
Jyväskylä

Biografia

Tiina Sihto treballa com a candidata doctoral en política social i pública a la Universitat de Jyväskylä, Finlàndia. També forma part de l’equip d’investigació del Centre d’Excel·lència en Recerca sobre Envelliment i Cures (CoE AgeCare, Acadèmia de Finlàndia, 2018-2025). Actualment està acabant la tesi doctoral en la qual analitza les condicions locals de la conciliació de la vida laboral i familiar de les dones a la ciutat de Jyväskylä. Els seus interessos de recerca inclouen la cura, l’inequitat de gènere, les relacions íntimes, la localitat, la classe social, la sociologia de les emocions i la conciliació de la vida laboral i familiar. Ha publicat sobre les geografies emocionals de l’atenció, la política local d’atenció infantil, les decisions sobre el retorn al treball de les mares i les classes, les queixes de les dones com a expressió de la inequitat de gènere i la maternitat lamentable. A més, ha impartit cursos de pregrau sobre polítiques socials i públics i conferències sobre polítiques socials i públics i estudis de gènere.

Projecte

Durant la residència, treballaré en la finalització de la meva tesi doctoral i en la planificació de la meva investigació postdoctoral. Els dos projectes estan connectats pel meu interès en qüestions relacionades amb les ontologies, epistemologies i metodologies feministes en la recerca de l’atenció.

Reflexions sobre la meva estada a Faber

Vaig assistir a Faber com a part de la residència temàtica sobre feminismes des de mitjan octubre fins a finals de mes. Vaig arribar a Olot amb poques expectatives pel que fa a la residència o al treball que duria a terme durant la meva estada a Faber. Havia estat treballant intensament en el meu doctorat durant els últims mesos, de manera que, sincerament, estava bastant cansada i tret de la meva feina, sentia que només volia descansar unes setmanes, fer llargues passejades per les muntanyes i gaudir del sol (que rarament veiem a finals d’octubre a Finlàndia!). Al final, vaig aconseguir fer una quantitat considerable de descans, caminar i prendre el sol, però el que em va sorprendre va ser l’impuls d’energia que vaig rebre en el meu treball mentre estava a Faber. Per això, no puc deixar d’agrair l’ambient extremadament amistós i obert de Faber, i la gent inspiradora que vaig conèixer durant la meva estada.

Quan vaig entrar a Faber, el capítol de complicacions del meu doctorat, que es va centrar en la concertació del treball i l’atenció de la dona des d’una perspectiva local, estava en la seva fase final, així com dos manuscrits d’articles. A més, havia estat pensant en temes sobre els quals m’agradaria investigar en el meu futur postdoctorat, tant de bo no tan llunyà. Aquests temes inclouen la cura i l’atenció des d’una perspectiva feminista, així com el fet de lamentar la maternitat. Així doncs, tenia en ment moltes coses.

Al final, em va sorprendre la quantitat de treball que vaig fer durant la meva estada de dues setmanes. Durant la meva estada, també em vaig adonar de com necessitava un nou entorn i gent nova, així com temps i espai per pensar i escriure. Faber em va donar tot això. Fins i tot ara, quan escric això al final d’un mes de novembre molt gris, segueixo sentint l’efecte energètic que Faber va tenir en mi. Fins i tot el meu doctorat no em sembla un objectiu tan llunyà com el que era fa un mes i mig.

Per últim, però no menys important, el més rellevant durant la residència va ser conèixer un grup de meravelloses investigadores, activistes i escriptores feministes. Compartir idees i experiències amb elles i debatre sobre els successos que tenen lloc arreu del món va ser revelador i molt divertit, malgrat que els temes (sovint relacionats amb els desenvolupaments antifeministes que tenen lloc a tot el món) eren bastant tristos. Al final, gràcies a Angela Fitzgerald, la residència va tenir com a resultat una proposta de llibre. Ara esperem bones notícies de l’editor. Mantinguem els dits creuats!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"