Faber acull la relació entre dona i ciència en la residència sobre Feminismes

NacióGarrotxa

dijous, 11 / d’octubre / 2018 , Olot

Faber acull la relació entre dona i ciència en la residència sobre Feminismes

Faber acull la relació entre dona i ciència en la residència sobre Feminismes

Després de la primera residència d’aquest curs 2018-2019, dedicada al Nou Periodisme, Faber acull, del 15 d’octubre al 4 de novembre, dones professionals que treballen en algun projecte relacionat amb gènere i ciència (STEM), amb investigadores, enginyeres, informàtiques, científiques, matemàtiques…

Faber va organitzar una primera residència dedicada a feminismes durant els mesos d’octubre i novembre de 2017. Hi van venir professionals, investigadores, docents, artistes i científiques d’arreu del món per a desenvolupar i compartir els seus projectes de treball. Contents de l’èxit que va tenir la convocatòria han decidit repetir aquest període ara amb el subtítol “Dona i ciència”.

Es tracta de parlar de la relació entre dona i ciència en un sentit molt ampli. Els projectes de treball reflectiran aspectes d’aquesta relació en qualsevol àmbit de les ciències socials, humanes, naturals o exactes. S’hi plantejaran debats que fan referència a la presència de les dones en el camp científic, preguntes sobre els biaixos i les estructures que determinen les posicions de poder, però també projectes que estiguin liderats per dones científiques, investigadores o professionals que puguin aportar el seu punt de vista sobre la ciència.

És per això que des de Faber han fet una crida a biòlogues, antropòlogues, psicòlogues, físiques, astrònomes, sociòlogues, químiques, lingüistes, historiadores, enginyeres, matemàtiques, arquitectes i tot tipus de professionals relacionades amb aquests àmbits.

Faber, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot és un projecte de l’Ajuntament d’Olot i de la Generalitat de Catalunya. La primera estada en residència la vam organitzar durant setembre de 2016 i des d’aleshores han passat per Faber més de 150 residents, hem organitzat activitats (conferències, trobades, taules rodones, seminaris, tallers…) a Olot i arreu de Catalunya, en instituts, centres culturals, biblioteques, empreses i universitats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"