Estades temàtiques

Programació i robòtica educatives V

Del 4 de maig de 2022 al 11 de maig de 2022

 Programació i robòtica educatives V

Maig 2022

La Programació i la Robòtica Educatives, immerses dins el paradigma dels aprenentatges creatius i des de la pràctica (learning by doing), aplega un munt de propostes, metodologies i continguts irrenunciables en els projectes curriculars actuals.

La programació és l’eina pròpia de món computacional que, a part d’aportar-nos un aprenentatge significatiu en l’àmbit del pensament computacional, ens permet abordar qualsevol projecte que fa servir el món digital des d’un punt de vista creatiu, experimental, cooperatiu, lliure i crític.

La «robòtica» (la connexió al món físic dels nostres projectes computacionals) ens permet interaccionar directament amb l’entorn proper, descobrir-lo, experimentar, crear artefactes, trobar propostes i solucions reals... emocionar-nos!

El punt de vista creatiu i creador, tant en el món virtual com en el món físic, és la clau per un aprenentatge amb sentit i en context, i ens apodera per ser agents actius en les nostres comunitats i abordar els reptes que tenim com a societat.

Per cinquè any consecutiu, del 4 al 11 de maig ens trobarem a Faberllull Olot un grup apassionat de docents, dissenyadors i creadors d’eines educatives d’arreu del món per impulsar aquests aprenentatges creatius en programació i robòtica educatives. Molts ja compartim projectes durant l’any, des d’ubicacions allunyades, gaudint de les tecnologies que ens permeten treballar a distància i de forma asíncrona, però la trobada personal i intensiva que ens ofereix Faberllull Olot és un regal inavaluable.

Treballarem en:

• les eines de programació i dispositius programables amb els equips d’Snap! i Microblocks (California, Massachusetts, Baden-Württemberg i Catalunya), Arduinoblocks (Alacant-Girona), Snap4Arduino (Barcelona), Robolot (Olot), Citilab-Edutec (Cornellà)... dissenyant i implementant noves funcionalitats per donar resposta als nous reptes i necessitats dels projectes d’aula.

• les eines i plataformes en línia amb els equips de MoodleHQ, robolot.online... per adaptar recursos i activitats a les necessitats actuals i als nous formats d’ensenyament-aprenentatge.

• i les metodologies creatives, la recerca i la innovació educativa amb els equips del Cesire, el Departament d’Educació, docents d’equips referents d’Espanya i França (GranaBot, CantabRobots, IMERIR...), CSIC, SteamMakers, EducaCont...

Dissenyarem, desenvoluparem, estudiarem, debatrem... i crearem! I ho compartirem en el marc del Robolot 2022.

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"