Estades temàtiques / Olot

Residència de guions 2024-2025 I

Del 16 d'octubre de 2024 al 20 d'octubre de 2024

Residència de guions 2024-2025 I

Octubre 2024

La Residència de guions de l'Acadèmia del Cinema Catalàés un laboratori de desenvolupament de guió per a llargmetratges de ficció i documental, la primera incubadora d’aquestes característiques a Catalunya, i també la primera a acollir projectes en llengua catalana i garantir la seva participació.

És el tercer any que es duu a terme. Els escollits s’allotgen a la residència Faberllull a l’inici de l’acompanyament, a l’octubre del 2024, i hi tornen cap al final del programa, al mes de febrer del 2025. L’estada serveix per intercanviar opinions i compartir els seus projectes per tal de fer-los créixer.

En aquesta tercera edició de la Residència de Guions, l’Acadèmia del Cinema Català acompanya 10 projectes durant 9 mesos. Ofereix mentories i tutories estables per part de professionals de prestigi, tallers i classes magistrals que ajuden als joves talents a inspirar-se i aplicar tècniques. L’acompanyament també compta amb trobades amb la indústria, amb el sector de la distribució i festivals, i amb xerrades sobre temes com la sostenibilitat o la inclusió.

La Residència de Guions ofereix una beca que permet que els creadors puguin concentrar-se en l’escriptura i accelerar així el procés de creació, a la vegada que promou el diàleg constant i l'intercanvi entre els projectes participants. S’incideix també en la importància de la internacionalització dels projectes mitjançant formació i posada en contacte amb la indústria internacional.

La Residència és una iniciativa de l’Acadèmia del Cinema Català de la mà de Guionistes Associats de Catalunya - GAC, amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat – ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals, l’Ajuntament de Barcelona, DAMA, la Universitat Ramon Llull – FCRI, la Universitat Pompeu Fabra, ESCAC, l’Institut Ramon Llull i El Centre d’Art i Natura de Farrera-CAN.

Residents

CARLA LINARES

CARLA LINARES

Guionista
PAULA FUENTES

PAULA FUENTES

Guionista
CAROLINA ASTUDILLO

CAROLINA ASTUDILLO

Realitzadora, investigadora i docent
CRISTINA RUBIO

CRISTINA RUBIO

Redactora, muntadora i investigadora
ISA LUENGO

ISA LUENGO

Guionista i directora
SOFIA ESTEVE

SOFIA ESTEVE

Guionista i directora
LARA STOOP

LARA STOOP

Guionista
LILIANA TORRES

LILIANA TORRES

Directora de cinema
LUZ RUCIELLO

LUZ RUCIELLO

Dissenyadora d’Imatge i So
MARTA ROMERO

MARTA ROMERO

Cineasta
PABLO GIL

PABLO GIL

Muntador cinematogràfic
SÒNIA MASUDA

SÒNIA MASUDA

Actriu, dramaturga i directora d’escena
ALMUDENA MONZÚ

ALMUDENA MONZÚ

Guionista i directora de cinema

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"