Estades temàtiques / Residència de guions 2024-2025 I / Olot

PAULA FUENTES

Del 16 d'octubre de 2024 al 20 d'octubre de 2024

PAULA FUENTES
Guionista
Serra do Courel (Galícia)

Biografia

Paula Fuentes és d'un petit llogaret de la Serra do Courel (Galícia). Va estudiar cinema a Barcelona, ​​a l'ESCAC. Posteriorment, va realitzar un màster en estudis de cinema contemporani a la UPF i un postgrau en muntatge cinematogràfic a la mateixa universitat. El documental Corre o Vento (2023) és el seu primer curtmetratge com a directora.

Fuentes està especialment interessada en la representació d'espais i identitats en vies de desaparició, en la qüestió de la resistència de la memòria i allò cinematogràfic com a mitjà per conservar-la.

Projecte

A Faberllull treballa en la redacció del guió de Luna de agosto, conjuntament amb Carlota González. El film s’ambienta als pobles de la Serra Minera (Múrcia) que pateixen encara les conseqüències ambientals, econòmiques i socials d'un dels desastres ecològics més grans del mar Mediterrani. La Badia de Portmán és la desembocadura del desastre, un lloc inert, un ecosistema trencat després de mig segle suportant les envestides de la sobreexplotació de la indústria minera. En aquest context, un grup de joves amics s'acomiada de l'estiu, endinsant-se en les possibilitats, les esperances i les pors d'un futur incert. També són els protagonistes d'una pel·lícula estranya que uns desconeguts estan rodant sobre la situació del poble.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"