Estades temàtiques / Residència de guions 2024-2025 I / Olot

CRISTINA RUBIO

Del 16 d'octubre de 2024 al 20 d'octubre de 2024

CRISTINA RUBIO
Redactora, muntadora i investigadora
Barcelona

Biografia

Cristina Rubio és redactora, muntadora i investigadora. Ha treballat en mitjans escrits i audiovisuals, així com en la gestió de projectes institucionals, acadèmics i artístics. Ha estudiat Filologia Hispànica (UB), Periodisme (UPF) i el Màster en Documental de Creació de la UPF. És doctora en Comunicació per la UPF amb la tesi «Més enllà del mirall. Dispositius de dissidència a l'obra de Joaquim Jordà: documentals que no són (sols) documentals», que va obtenir un dels Premis de Recerca Fundació SGAE 2019. Ha treballat a la Creative Content Unit de Metges Sense Fronteres, i a les productores Minoria Absoluta, Aguacate & Calabaza Films i Producciones del Barrio. Responsable dels projectes La guerra (en minúscules) i La repressió franquista de postguerra pel Banc Audiovisual del Memorial Democràtic. Comissària de l'exposició “L'arxiu Jordà. El fons documental del cineasta” a l'Arxiu Comarcal de la Selva.

Le passeur, el passage va ser seleccionat per participar a RAW: Residencias Arché→Work, un programa de formació i desenvolupament creatiu impulsat pels festivals de cinema DocLisboa i Márgenes. El projecte també va obtenir una de les Beques Barcelona Crea que atorga l’ICUB.

Projecte

A Faberllull escriurà el guió de Le passeur, el passage.

Un cineasta aconsegueix dirigir la seva primera ficció en solitari passats els 60 anys. L’impacte de la pel·lícula és discret i, a sobre, pateix un infart cerebral que li deixarà seqüeles. Aleshores, contra tot pronòstic, quan semblava descartat per al cinema, Joaquim Jordà enceta l’etapa més prolífica, brillant i influent de la seva carrera.

Aquesta és la història d’algú que va brillar quan s’havia d’apagar. Que va veure millor com pitjor veia. I que, a més a més, ens ensenyà a mirar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"