Estades temàtiques / Residència de guions 2024-2025 I / Olot

CAROLINA ASTUDILLO

Del 16 d'octubre de 2024 al 20 d'octubre de 2024

CAROLINA ASTUDILLO
Realitzadora, investigadora i docent
Barcelona

Biografia

Carolina Astudillo és realitzadora, periodista, investigadora i docent. Diplomada en Estudis de Cinema per la Universitat Catòlica de Xile i màster en Documental Creatiu per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha desenvolupat el seu treball en la recerca, la creació documental i l’escriptura amb l’eix articulador de les dones i la memòria històrica. Els seus treballs oscil·len entre el cinema experimental i el documental. Tant el seu primer llargmetratge, El gran vuelo (2014), com el segon, Ainhoa, yo no soy esa (2018), han estat guanyadors de la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga, entre altres premis en festivals nacionals i internacionals. Seu tercer llargmetratge, Canción a una dama en la sombra (2022) ha estat guanyador al Festival FIDOCS.

Les seves pel·lícules han estat exhibides en museus i institucions educacionals, com el Jeu de Paume, la Tabakalera, el Museu d’Història de Catalunya, la Universitat Paris-Sorbonne; Université de Franche-Comté; Université de Borgogne; Aix-Marseille Université; Universitat Rovira i Virgili; Universidad de Salamanca (CEISAL); Universitat Pompeu Fabra; Universidad del País Vasco (TyF); Tecnocampus; Universidad de Chile; USACH i Diego Portales.

Imparteix cursos, seminaris i masterclasses en diverses universitats nacionals i internacionals.

Projecte

A Faberllull escriu el guió d’Artemísia, la història d’una geòloga italiana que treballa com a guia turística al nord de Xile, que torna a la seva llar a Cortona després de la mort de la seva àvia. Un secret revelat a la seva casa d’infància altera el curs del seu viatge. Enmig d’aquest nou recorregut trobarà consol i amor en la Bruna i es retrobarà amb la seva mare després de molts anys.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"