Estades temàtiques

Moviments migratoris i refugi al segle XXI

Del 1 de febrer de 2022 al 11 de febrer de 2022

Moviments migratoris i refugi al segle XXI

Febrer 2022

En els darrers anys estem observant un canvi d’època en la mobilitat humana. En un món cada vegada més convuls, les migracions internacionals ja no s’expliquen només des de la visió clàssica d’anar a treballar a un altre país i cercar un major benestar econòmic. Cada vegada més, els moviments migratoris es troben condicionats per tot un reguitzell de factors que tenen a veure amb els canvis polítics, resistències, conflicte bèl·lic, persecució ideològica i els efectes del canvi climàtic o el capitalisme especulatiu.

També, recentment, s’ha posat sobre la taula la necessitat de reflexionar de manera crítica sobre les polítiques d’acollida i poder identificar actuacions sistèmiques i ciutadanes que poden afavorir una major solidaritat i justícia social.

L’objectiu d’aquesta residència és oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi d’investigadors de les ciències socials, escriptors o periodistes que treballen en el camp de les migracions i refugi perquè aprofundeixin en les seves investigacions i escrits que estan duent a terme en aquests moments i, alhora, puguin intercanviar els seus coneixements amb alguns professionals del camp.

És per això que fem una crida a investigadors de les ciències socials, escriptors o periodistes, o d’altres professionals, que treballin en algun projecte relacionat amb aquesta temàtica que vulguin optar a una de les beques que oferim a faberllull.

Termini de presentació de la candidatura: 25 de novembre de 2021

Comunicació de resultats: abans del 2 de desembre de 2021

* ESTADA TANCADA- ja no admet candidatures.

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"