Estades temàtiques / Moviments migratoris i refugi al segle XXI / Olot

JULIA MORRIS

Del 1 de febrer de 2022 al 11 de febrer de 2022

JULIA MORRIS
Professora
North Carolina (Estats Units)

Biografia

La Dra. Julia Morris és professora adjunta d'Estudis Internacionals a la Universitat de Carolina del Nord Wilmington. És doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat d'Oxford, on va ser estudiant d'investigació al Centre on Migration, Policy and Society. Anteriorment, va ser beca postdoctoral al Zolberg Institute on Migration and Mobility de la New York City, i més recentment va fer una beca d'escriptura al Max Planck Institut für ethnologische Forschung. La seva recerca se centra en l'economia política de la migració i els règims d'aplicació de fronteres externalitzades, des del treball de camp etnogràfic a Nauru, Austràlia i Ginebra fins a projectes de recerca a Jordània i Guatemala. Ha publicat àmpliament i el seu llibre, "From Phosphate to Refugees: The Offshore Refugee Industry in the Republic of Nauru", es publicarà amb Cornell University Press. També facilita pràctiques participatives creatives enfocades a repensar la mobilitat humana.

Projecte

Durant la meva estada a Faberllull, treballaré en el meu projecte d'arts participatius, "Commoning Mobilities", que reuneix comunitats en espais de jardins salvatges per considerar com el pensament ecològic pot conrear nous coneixements sobre la migració i els reptes dels entorns hostils. El disseny es basa en el paradigma de justícia de mobilitat d'un "comú de mobilitat", en el qual la mobilitat s'entén com a fonamental per a un futur habitable. El projecte anima els participants a pensar què es necessitaria per crear espais hospitalaris. Culmina amb el manteniment d'un espai de jardí comunitari, on els públics del voltant col·laboren, es troben i es barregen, per pensar de manera conscient a través de la pràctica de la convivència.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"