Estades temàtiques / Moviments migratoris i refugi al segle XXI / Olot

SARA RIVA

Del 1 de febrer de 2022 al 11 de febrer de 2022

SARA RIVA
Becària de recerca Marie Sklodowska-Curie
Madrid, Espanya

Biografia

Sara Riva és investigadora Marie Skłodowska-Curie al Consell Nacional d'Investigacions (CSIC) i a la Universitat de Queensland, Austràlia. És feminista i abolicionista de fronteres. La seva recerca analitza les interseccions del neoliberalisme, la migració, l'humanitarisme i la frontera.

Projecte

El propòsit de l'humanitarisme és ajudar aquells que ho necessiten, en particular als grups percebuts com a vulnerables o com a grups vulnerables. Tanmateix, aquesta comprensió de l'humanitarisme s'entrellaça amb la necessitat del Nord global d'actuar com a àrbitre moral. A més, l'entrellat de l'humanitarisme amb el neoliberalisme l'ha convertit en un aparell públic-privat de contenció, confinament i dissuasió. Basant-me en la meva experiència personal, després d'haver treballat en l'àmbit humanitari durant uns quants anys mentre sempre em vaig involucrar en iniciatives de la comunitat local, dos raonaments contradictoris i alhora coexistents habiten la meva ment. D'una banda, com a producte d'un centre postimperial metropolità judeocristià (Tester 2010), i com a "bon" subjecte/ciutadà responsable neoliberal, tinc l'impuls (moral) o la necessitat de reaccionar davant la injustícia social i el patiment de participar en iniciatives solidàries, tant a casa com a l'estranger. D'altra banda, entenc que avalar la possibilitat humanitària no només despolititza la injustícia social, sinó que també l'utilitzen els governs per negar les seves responsabilitats (internacionals). Aquest article explora el dilema personal de l'autora com a pensadora feminista i crítica de participar en el treball humanitari (vernacular) (Brković 2017) pel que fa als refugiats, i la seva connexió amb la "responsabilitat" del neoliberalisme i les històries (i els presents) colonials.

Magnífica estada a la Residència FaberLlull d'Olot

Vaig tenir l'oportunitat de passar gairebé dues setmanes a la residència FaberLlull a Olot. Aquest temps va ser molt valuós per treballar. Feia dos anys que volia treballar en un article, i a causa de com d’ocupats tinc els dies (plens de responsabilitats personals i professionals que sempre semblen més urgents), no havia tingut temps de fer-ho. Gràcies a aquesta residència, he tingut temps i espai per centrar-me gairebé exclusivament en la meva feina. Ha estat una oportunitat increïble en què he tingut l'oportunitat de conèixer altres col·legues i compartir les nostres experiències al voltant dels temes de migració (personals i professionals). Tothom a l'hotel ha estat molt amable i complaent. Pepa i Gavina han estat fantàstiques. Els estic molt agraïda per haver fet la nostra estada tan agradable. A més, estic agraïda al comitè de selecció que em va donar l'oportunitat de ser-hi. Gràcies a tots!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"