Aigua i un lloc diaspòric (Besalú)

dissabte, 5 / de febrer / 2022 , Olot

Aigua i un lloc diaspòric (Besalú)

Aigua i un lloc diaspòric (Besalú)

A la Residència Faberllull estic explorant el concepte d'espai diaspòric i temps diaspòric i la meva pròpia ascendència migratòria. Com a part d'aquesta exploració, vaig visitar la casa de banys de purificació jueva de Besalú (Mikveh). Construït al segle XII, és un dels trobats més antics que van sobreviure a Europa i que va ser construït en estil romànic.

Per a la meva visita, l'Oficina de Turisme de la Vila va tenir l'amabilitat d'omplir el lloc d'aigua. L'aigua és migratòria. S'utilitzen per a la purificació. Però les persones que migren, sovint a través de les aigües, de vegades, i llocs, s'han vist com una contaminació. El temps diaspòric és cíclic, com el temps de l'aigua, i com l'aigua, l'espai diaspòric és efímer. Però aquestes aigües que flueixen per Besalú Mikveh, recorden el que ens vam oblidar d’aprendre.

Gil Mualem-Doron [PhD] és un artista transdisciplinari amb seu al Regne Unit que treballa en fotografia, instal·lació i pràctiques socialment compromeses. Per veure'l, vegeu el seu treball: www.gmdart.com. La seva propera exposició individual tindrà lloc a l'Art's Depot, Londres, l'abril de 2022.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"