Estades temàtiques / Moviments migratoris i refugi al segle XXI / Olot

MARGARET FLAWS

Del 1 de febrer de 2022 al 11 de febrer de 2022

MARGARET FLAWS
Especialista en igualtat i drets humans i escriptora
Nova Zelanda

Biografia

Margaret Flaws és escriptora, poeta i defensora de la igualtat i dels drets humans de tota la vida, comunicadora i educadora, inclòs en temes de refugiats, asil i migració. Treballa en els drets a l'assistència sanitària i reuneix coalicions i xarxes per al canvi. La seva tasca acadèmica com a sociòloga es va centrar en l'ètnia, el conflicte i l'exclusió en relació a la política d'asil.

Ha estat defensora pública, portaveu dels mitjans de comunicació i ha treballat a la televisió fent programes d'igualtat i drets humans. També ha desenvolupat i dirigit serveis per a persones amb VIH i sida, refugiats i sol·licitants d'asil, persones sense llar i persones afectades per trauma.

Projecte

El meu projecte d'escriptura es titula provisionalment Precarious Journeys, un cicle de poesia sobre els viatges de migrants i refugiats a Europa i les barreres que s'hi posen per frenar-los.

Aquests poemes, que se centren en diversos punts d'Europa, la Mediterrània, les costes atlàntiques i Anglaterra, posaran en relleu l'experiència dels migrants, els sol·licitants d'asil i els refugiats i cridaran l'atenció sobre l'extraordinària novetat actual en la fortificació dels països per allunyar la gent.

He escollit la poesia per a aquest projecte perquè crec que la poesia, com a forma de narració, pot ser un poderós catalitzador per canviar la nostra manera de veure el món.

Desenvolupant poesia sobre migració i refugiats a Olot

Vaig venir a la residència de Faberllull sobre Moviments migratoris i refugi al segle XXI per desenvolupar un cicle de poesia sobre la situació actual dels migrants i refugiats que creuen les fronteres cap a Europa. Els temes de la poesia inclouen les experiències de les persones en els seus viatges i les barreres que hi ha i es posen per aturar-los. També estic escrivint sobre les connexions històriques de l'exili i la migració a aquesta regió. Amb el suport de Faberllull, vaig poder visitar la zona on centenars de milers d'espanyols van creuar els Pirineus cap al final de la Guerra Civil espanyola i on, més tard, durant la Segona Guerra Mundial, la gent va creuar per Espanya per escapar-se del nazisme.

La residència va ser una oportunitat fantàstica per aclarir i planificar el projecte, per desenvolupar els temes, per investigar. Però la residència temàtica a Olot va ser una mica més: va ser la meravellosa experiència d'estar amb altres persones que treballen profundament en aquest tema i compartir-ne i aprendre'n. Va ser una alegria estar en un lloc impressionant, no només amb temps per investigar, planificar i escriure, sinó també per compartir moments especials cada dia amb un grup brillant de persones. Parlar, debatre i aprendre els uns dels altres. També va ser bo que algunes persones que no van poder viatjar poguessin participar amb nosaltres en línia.

L'entorn d'Olot i els voltants són impressionants. La Garrotxa té una energia molt especial i l'equip de Faberllull, Gavina i Pepa, ens van donar un gran suport cada dia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"