Estades temàtiques / Moviments migratoris i refugi al segle XXI / Olot

AMY MARIE ARGENAL (EN LÍNIA)

Del 1 de febrer de 2022 al 11 de febrer de 2022

AMY MARIE ARGENAL (EN LÍNIA)
Professora associada
Estats Units

Biografia

Amy Argenal va completar el seu doctorat en Educació Internacional i Multicultural a la Universitat de San Francisco, on també va rebre el seu màster en la mateixa àrea d'estudi. Va rebre el seu segon màster en Drets Humans a la Universitat Mahidol de Tailàndia, on va continuar col·laborant amb activistes dels drets humans al sud-est asiàtic, a través de la seva investigació doctoral centrada en l'activisme dels drets humans a Myanmar. Actualment, l'Amy exerceix com a directora acadèmica interina del programa de màster en estudis migratoris de la Universitat de San Francisco i és professora a la UC Davis en el grau d'estudis sobre drets humans. A més de la seva feina, es dedica al treball dels drets dels immigrants i refugiats i s'associa amb les comunitats locals d'Amèrica Central en la seva lluita per defensar la terra i l'aigua.

Projecte

Per a la residència, tinc previst continuar explorant la connexió entre tres causes clau del desplaçament; desplaçament per indústries extractives i projectes de desenvolupament internacional, desplaçament per canvi climàtic i desplaçament per violència sancionada per l'estat en totes les seves formes; i la lluita pel dret a romandre representat per la campanya "Vamos a la Milpa".

Espero treballar en un article que ofereixi una visió general de la campanya, l'emmarca com una alternativa a la migració fent connexions amb les causes fonamentals de la migració i parli del paper de la solidaritat internacional com a característica clau de la campanya.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"