Visita a l'Espai Cal Marquès de Camprodon

divendres, 4 / de febrer / 2022 , Olot

Visita a l'Espai Cal Marquès de Camprodon

Visita a l'Espai Cal Marquès de Camprodon

La setmana passada, Margaret Flaws, veïna de Faberllull, va visitar l'Espai Cal Marquès de Camprodon. És un museu sobre la retirada al final de la guerra civil espanyola i l'èxode de gairebé mig milió de persones pels Pirineus orientals cap a França des de finals de gener fins a mitjan febrer de 1939.

Durant molts anys, Lluís Bassaganya Sánchez, que dirigeix el museu, utilitza un detector de metalls per trobar i reunir objectes abandonats per la gent mentre fugien pel gel i la neu. Molts dels objectes exposats van ser deixats per les tropes republicanes però també hi ha restes de maletes, crosses, carros i objectes personals deixats a la muntanya pels refugiats civils.

El projecte de Margaret a Faberllull Olot és desenvolupar i escriure poesia sobre les experiències i barreres a les quals s'enfronten els migrants i els sol·licitants d'asil que creuen les fronteres a Europa avui dia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"