Estades temàtiques / Olot

Estada creativa d’il·lustradors per col·laborar amb editorials internacionals

Del 25 de setembre de 2023 al 6 d'octubre de 2023

Estada creativa d’il·lustradors per col·laborar amb editorials internacionals

Setembre 2023

Què?

L’Institut Ramon Llull organitza una residència creativa remunerada per a 6 il·lustradors a Faberllull Olot perquè treballin encàrrecs editorials proposats per 6 editorials internacionals a fi de procurar la seva potencial publicació en els seus respectius mercats.

Com?

En col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, 6 editorials internacionals interessades en fer encàrrecs a il·lustradors presenten cadascuna un projecte. Amb aquests 6 projectes, l’IRL organitza una crida entre il·lustradors residents a Catalunya i les Illes Balears perquè presentin les seves candidatures. Tot seguit, els candidats que compleixin els requisits hauran d’enviar propostes de treball basades en els projectes editorials. Aquests il·lustradors poden treballar d’una a sis propostes, per a qualsevol de les sis editorials que prefereixi. A partir d’aquestes propostes, cada editorial triarà un il·lustrador per iniciar una col·laboració professional que tindrà el seu nucli durant la residència a Faberllull Olot.

Quan?

1 de febrer – 15 de març: crida als il·lustradors per a la presentació de candidatures

15 de març - 3 d’abril: s’informa de forma individual a les candidatures pre-seleccionades.

3 d’abril – 15 de maig: termini de presentació de les propostes basades en els projectes editorials per part dels il·lustradors pre-seleccionats

Juny: anunci dels il·lustradors i els projectes seleccionats per les editorials. Primera reunió de planificació d’objectius amb vistes a la residència a Faberllull Olot

Del 25 de setembre al 6 d’octubre: residència a Faberllull Olot, en què els il·lustradors seleccionats se centraran en l’encàrrec i en la relació amb l’editorial, que monitoritzarà el procés creatiu amb reunions virtuals regulars.

Quant?

L’Institut Ramon Llull preveu una remuneració de 600€ nets per a cada il·lustrador seleccionat per a la residència a Faberllull.

Faberllull – Olot cobreix allotjament i mitja pensió (esmorzar i sopar)

En cas que el projecte es publiqui, l’il·lustrador i l’editorial hauran de negociar un contracte en què s’expressi una remuneració.

Qui?

Les editorials internacionals participants són:

 • Bulutsu – Turquia
 • Charlesbridge – Estats Units
 • Chouette – Canadà
 • Hélium – França
 • Mondadori – Itàlia
 • TREFL - Polònia

Els criteris de selecció dels candidats són:

Requisits imprescindibles:

 • Tenir la residència a Catalunya o les Illes Balears
 • Disposar un mínim de tres obres publicades
 • Tenir una competència lingüística fluïda en llengua anglesa

Es valoraran els següents mèrits:

 • Haver publicat obres en llengua catalana
 • Haver publicat obres en editorials estrangeres
 • Tenir experiència en encàrrecs editorials (especialment provinents d’editorials estrangeres)
 • Disposar d’un certificat oficial de nivell d’anglès

Per què?

L’aspiració de la iniciativa és doble: (1) propiciar la publicació d’il·lustradors catalans i balears a l’estranger; (2) i fomentar l’encàrrec d’editorials internacionals a il·lustradors catalans i balears.

Més projectes

Per subscriure’s al butlletí de l’Institut Ramon Llull per a autors i rebre informació d’iniciatives d’aquest tipus, sisplau envieu un correu a literature@llull.cat

**CONVOCATÒRIA TANCADA. Ja no admet candidatures

Residents

CHRISTIAN INARAJA GENÍS

CHRISTIAN INARAJA GENÍS

Il·lustrador
SILVIA ROMERAL ANDRÉS

SILVIA ROMERAL ANDRÉS

Il·lustradora
QUIM TORRES BALASCH

QUIM TORRES BALASCH

Il·lustrador social
BLANCA CAMINAL COMADIRA

BLANCA CAMINAL COMADIRA

Il·lustradora

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"