Estades temàtiques / Olot

Estada creativa d’il·lustradors per col·laborar amb editorials internacionals

Del 25 de setembre de 2023 al 6 d'octubre de 2023

Estada creativa d’il·lustradors per col·laborar amb editorials internacionals

Setembre 2023

Què?

L’Institut Ramon Llull organitza una residència creativa remunerada per a 6 il·lustradors a Faberllull Olot perquè treballin encàrrecs editorials proposats per 6 editorials internacionals a fi de procurar la seva potencial publicació en els seus respectius mercats.

Com?

En col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, 6 editorials internacionals interessades en fer encàrrecs a il·lustradors presenten cadascuna un projecte. Amb aquests 6 projectes, l’IRL organitza una crida entre il·lustradors/es residents a Catalunya i les Illes Balears perquè presentin les seves candidatures. Tot seguit, els candidats/es que compleixin els requisits hauran d’enviar propostes de treball basades en els projectes editorials. Aquests il·lustradors/es poden treballar d’una a sis propostes, per a qualsevol de les sis editorials que prefereixi. A partir d’aquestes propostes, cada editorial triarà un il·lustrador/a per iniciar una col·laboració professional que tindrà el seu nucli durant la residència a Faberllull Olot.

Quan?

1 de febrer – 15 de març: crida als il·lustradors per a la presentació de candidatures

15 de març - 3 d’abril: s’informa de forma individual a les candidatures pre-seleccionades.

3 d’abril – 15 de maig: termini de presentació de les propostes basades en els projectes editorials per part dels il·lustradors pre-seleccionats

Juny: anunci dels il·lustradors/es i els projectes seleccionats per les editorials. Primera reunió de planificació d’objectius amb vistes a la residència a Faberllull Olot

Del 25 de setembre al 6 d’octubre: residència a Faberllull – Olot, en què els il·lustradors/es seleccionats se centraran en l’encàrrec i en la relació amb l’editorial, que monitoritzarà el procés creatiu amb reunions virtuals regulars.

Quant?

L’Institut Ramon Llull preveu una remuneració de 600€ nets per a cada il·lustrador seleccionat per a la residència a Faberllull.

Faberllull – Olot cobreix allotjament i mitja pensió (esmorzar i sopar)

En cas que el projecte es publiqui, l’il·lustrador/a i l’editorial hauran de negociar un contracte en què s’expressi una remuneració.

Qui?

Les editorials internacionals participants són:

 • Bulutsu – Turquia
 • Charlesbridge – Estats Units
 • Chouette – Canadà
 • Hélium – França
 • Mondadori – Itàlia
 • TREFL - Polònia

Els criteris de selecció dels il·lustradors/es candidats són:

Requisits imprescindibles:

 • Tenir la residència a Catalunya o les Illes Balears
 • Disposar un mínim de tres obres publicades
 • Tenir una competència lingüística fluïda en llengua anglesa

Es valoraran els següents mèrits:

 • Haver publicat obres en llengua catalana
 • Haver publicat obres en editorials estrangeres
 • Tenir experiència en encàrrecs editorials (especialment provinents d’editorials estrangeres)
 • Disposar d’un certificat oficial de nivell d’anglès

Per què?

L’aspiració de la iniciativa és doble: (1) propiciar la publicació d’il·lustradors/es catalans i balears a l’estranger; (2) i fomentar l’encàrrec d’editorials internacionals a il·lustradors/es catalans i balears.

Més projectes

Per subscriure’s a la newsletter de l’Institut Ramon Llull per a Autor/es i rebre informació d’iniciatives d’aquest tipus, sisplau envieu un mail a literature@llull.cat

**ESTADA TANCADA. Ja no admet candidatures

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"