Estades temàtiques / Olot

Jove dramatúrgia catalana i palestina

Del 13 d'abril de 2023 al 20 d'abril de 2023

Jove dramatúrgia catalana i palestina

abril 2023

El PEN Català, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i Serveis editorials Èter, obre una convocatòria per a 6 joves dramaturgs catalans i palestins que vulguin participar en una residència literària a Catalunya. El 2021 el PEN Català i l’Institut Ramon Llull van iniciar una col·laboració que va resultar en la celebració de la residència Be Part. Grow With Arts per a joves escriptors europeus emergents i en una publicació col·lectiva. Vist l’èxit d’aquella primera convocatòria, hem organitzat aquesta nova residència amb el focus posat en el món àrab i concretament en la literatura i la cultura palestines.

La residència vol donar suport a la creació en un marc interactiu entre les dues ribes de la Mediterrània, tot reivindicant la cultura i la literatura catalana i palestina. La residència es durà a terme a la Faber Llull d’Olot i s'emmarca en un programa més ampli de relacions entre la literatura catalana i àrab organitzat amb el suport d'altres institucions culturals.

L’objectiu de la convocatòria és oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi. La residència s’organitzarà en dos blocs. Un bloc col·lectiu que prioritzarà l’intercanvi entre el grup de residents i on es faran trobades amb diferents professionals del sector que serviran d’inspiració i de mentoria. I un altre bloc, en què cada resident podrà desenvolupar individualment el seu projecte teatral.

En finalitzar la residència es farà una lectura dramatitzada i una publicació col·lectiva digital que inclourà traduccions a l’àrab i al català de fragments de l’obra dels autors i autores participants.

*CONVOCATÒRIA TANCADA. Ja no admet candidatures.

young-catalan-and-palestinian-playwrights-programa.pdf

Residents

CLÀUDIA SERRA

CLÀUDIA SERRA

Dramaturga, crítica i editora teatral
RAMON MICÓ VALLVÉ

RAMON MICÓ VALLVÉ

Dramaturg, director de teatre i professor
CATALINA INÈS FLORIT LLINÀS

CATALINA INÈS FLORIT LLINÀS

Actriu i dramaturga
GHASSAN NADDAF

GHASSAN NADDAF

Dramaturg i narrador
RAMA HAYDAR

RAMA HAYDAR

Dramaturga i directora
GEMMA RODRÍGUEZ

GEMMA RODRÍGUEZ

Coordinadora del projecte
BASHAR MURKUS

BASHAR MURKUS

Escriptor i director
OLGA FUSTÉ

OLGA FUSTÉ

Gestora cultural
MOHAMAD BITARI

MOHAMAD BITARI

Editor, traductor i dramaturg. Coordinador en la residència

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"