Estades temàtiques / Jove dramatúrgia catalana i palestina / Olot

MOHAMAD BITARI

Del 13 d'abril de 2023 al 18 d'abril de 2023

MOHAMAD BITARI
Editor, traductor i dramaturg. Coordinador en la residència
Barcelona

Biografia

Nascut a Damasc el 1990, Mohamad Bitari és graduat en Filologia Hispànica per la Universitat de Damasc i en Llengües Semítiques per la Universitat de Barcelona.

Com a editor, ha coordinat l’antologia poètica “Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria”, publicada per Godall Edicions, Pol·len Edicions i So de Pau, i l’edició del llibre “Palestina. Arte y resistència en Nayi Al-Ali”, publicat per Ediciones del Oriente y del Mediterráneo.

Com a dramaturg, ha treballat en els projectes “Habibti Rja’l Al-Tajet”, de Greg Kalleres (2012) i “El dictador”, d’Issam Mahfouz (2013), ambdós projectes presentats al Babel Theatre de Beirut i dirigits per Lina Abyad. Ha participat com a co-creador dels espectacles “Sous la plage” (2016) juntament amb Marc Villanueva i presentat a la Sala Beckett, al Festival Grec i al Frankfurter Lab 2016-2017; i en l’escriptura de “Síndrome de Gel”, juntament amb Clàudia Cedó, dirigit per Xicu Masó i presentada al Teatre Lliure de Gràcia (2022).

Projecte

Com a editor d'Èter Edicions, i juntament amb el PEN Català, l'Institut Ramon Llull i Faberllull, he format part de la creació de la Residència Jove dramatúrgia catalana i palestina de 2023. Per tant, el meu paper al projecte serà de coordinar l'estada, de fer l'acompanyament dels membres provinents de Palestina, format part del jurat i traduir i publicar els projectes en català i àrab.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"