Estades temàtiques / Jove dramatúrgia catalana i palestina / Olot

RAMA HAYDAR

Del 13 d'abril de 2023 al 20 d'abril de 2023

RAMA HAYDAR
Dramaturga i directora
Palestina

Biografia

Dramaturga i directora teatral, va estudiar Art Dramàtic a l'Institut Superior

d'Art Dramàtic i Literatura Anglesa a la Universitat de Damasc. Actualment, resideix a Espanya, on es va graduar en Direcció Escènica a l’Escola Superior d’Art Dramàtic.

Ha participat en diversos tallers d'escriptura creativa a Síria, al Líban i a Espanya. La Universitat de Cornell li va atorgar un honorari per la presentació de la seva obra Desert of Light. Més endavant, amb aquesta mateixa obra, va participar en un itinerari de lectures per diversos festivals de teatre, com el PEN World Voices Festival, a la ciutat de Nova York.

Per dirigir Hamlet Machine, una obra de Heiner Muller, va utilitzar diferents tècniques en què totes les parts del col·lectiu podien participar en el procés de creació, cosa que va conduir a una representació immersiva de l’obra.

Com a part dels tallers de formació sobre direcció teatral, va col·laborar en la direcció de Who’s afraid of Virginia Woolf, d'Edward Albee, així com en diversos textos breus de Berthold Brecht.

La seva visió artística postmoderna se centra en com les expressions físiques i psicològiques poden ser efectives dins de l’actuació, ja sigui en forma d'imatge visual, de performance o en el mateix text escrit.

Projecte

Vaig ser desplaçada de la meva ciutat natal i últimament noto un gran forat entre dues societats diferents. També intento assimilar tota la informació nova que rebo cada dia i els canvis d'estil de vida que experimento de manera regular.

Adaptar-me a l'aïllament s'ha convertit en una manera de viure, i la pandèmia ho ha intensificat significativament.

El meu projecte té com a objectiu donar forma a aquest tipus de perspectives on em centro en els refugiats que hi ha entre les parets a l’estranger. Fins a quin punt una persona pot suportar la solitud? Podem evitar sentir-nos sols?

En aquesta estada, treballaré en un text que podria donar forma a la idea de «solitud» en aquells personatges que es debaten amb el temps. Aquell temps que es va aturar en un moment determinat i no sembla reactivar-se mai.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"