Estades temàtiques / Jove dramatúrgia catalana i palestina / Olot

CLÀUDIA SERRA

Del 13 d'abril de 2023 al 20 d'abril de 2023

CLÀUDIA SERRA
Dramaturga, crítica i editora teatral
Sueca (València)

Biografia

Clàudia Serra (Alacant, 1996) és una dramaturga, crítica literària i teatral i editora de col·leccions narratives a l’editorial Afers. Va estudiar Filologia Catalana i després va fer el màster en Estudis Teatrals. També ha fet alguns cursos de dramatúrgia a la Sala Beckett en companyia d’altres dramaturgs, com ara Frédéric Sonntag, Rafael Spregelburd, Joseph Danan, Vanessa Montfort...

Com a dramaturga, va començar amb la publicació i interpretació de Zoôn Politikón (2014) i Evast (2015). L'any 2019, va escriure Esquerdes i la va interpretar a València. El 2021, va participar com a dramaturga resident al Studio International Francophone de La Chartreuse, a Avinyó. Aquest mateix any, també va fer una lectura dramàtica de la seva darrera obra: Una carretera sense arbres. Finalment, ha publicat una adaptació de L'heroi, obra clàssica del teatre català, i ha traduït també al català Porcile, una obra de Pier Paolo Pasolini.

Projecte

El 2017, una adolescent palestina que es deia Ahed Tamimi es va fer famosa arreu del món a causa d'un vídeo que la mostrava colpejant un soldat israelià. Això va passar dos dies després que els Estats Units reconeguessin Jerusalem com a capital de l'estat israelià i mentre les forces armades ocupaven Cisjordània.

Quatre dies més tard, van arrestar Ahed Tamimi. Va haver d'enfrontar-se a una condemna de deu anys de presó. El judici va ser un judici polític, és clar, i es va convertir en una altra prova de la persecució de l'estat israelià al poble palestí.

Aquesta és la història que vull explicar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"