Estades temàtiques / Palma

Projectar la ciutat en un futur incert

Del 9 d'octubre de 2022 al 16 d'octubre de 2022

Projectar la ciutat en un futur incert

Octubre 2022

Palma està en un moment molt important: el disseny del nou Pla General marcarà quina ha de ser la Palma del futur.

El Pla General, com a «projecte de ciutat», és un instrument que expressa les grans opcions futures de la ciutat, concretades en l'elecció d'un determinat model urbà-territorial. Per això, la participació ciutadana resulta vital per a incidir en la conformació d'aquesta peça bàsica de la governança territorial de la ciutat.

A la Biennal de Pensament 2022 volem treballar, juntament amb entitats, ciutadania i persones que han profunditzat en aquests temes, quins són els canvis i reptes que tendrà i que haurà d'afrontar la ciutat en un futur a partir de quatre eixos: ciutat, cultura, democràcia i tecnologia.

Per això volem convidar a la primera residència FaberLlull Palma de la tardor del 2022 a diferents persones que estiguin vinculades amb la transformació de la ciutat i puguin aportar la seva visió, compartint eines i coneixements amb diferents equips locals.

A través de sessions dinàmiques diàries compartides entre residents i entitats locals farem feina conjuntament per pensar en estratègies per a la transformació de Palma en comú, compartirem eines de treball associatiu i comunitari posant en contacte als residents convidats amb el teixit local.

A part d'aquest laboratori, proposarem a les persones que estaran com a residents a FaberLlull Palma que participin en una sèrie de taules de debat que formaran part de la programació de la Biennal de Pensament de Palma.

designing-the-city-in-an-uncertain-future.pdf

Residents

LAIA SÁNCHEZ CASALS

LAIA SÁNCHEZ CASALS

Professora associada de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i responsable del Col·laboratori de Citilab
MIGUEL MAYORGA CÁRDENAS

MIGUEL MAYORGA CÁRDENAS

Arquitecte Urbanista / Investigador/ Professor Universitari
PÍA FONTANA

PÍA FONTANA

Arquitecta i professora universitària
ARANTXA MENDIHARAT

ARANTXA MENDIHARAT

Cofundadora de Deliberativa. Assessora de processos deliberatius
JAVIER RODRIGO

JAVIER RODRIGO

Investigador, gestor i mediador cultural
MIREIA GASCON MERLOS

MIREIA GASCON MERLOS

Investigadora en Epidemiologia Ambiental
JESÚS ALCAIDE

JESÚS ALCAIDE

Investigador i comissari independent

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"