Estades temàtiques / Palma

Projectar la ciutat en un futur incert

Del 9 d'octubre de 2022 al 16 d'octubre de 2022

Projectar la ciutat en un futur incert

Octubre 2022

Palma està en un moment molt important: el disseny del nou Pla General marcarà quina ha de ser la Palma del futur.

El Pla General, com a «projecte de ciutat», és un instrument que expressa les grans opcions futures de la ciutat, concretades en l'elecció d'un determinat model urbà-territorial. Per això, la participació ciutadana resulta vital per a incidir en la conformació d'aquesta peça bàsica de la governança territorial de la ciutat.

A la Biennal de Pensament 2022 volem treballar, juntament amb entitats, ciutadania i persones que han profunditzat en aquests temes, quins són els canvis i reptes que tendrà i que haurà d'afrontar la ciutat en un futur a partir de quatre eixos: ciutat, cultura, democràcia i tecnologia.

Per això volem convidar a la primera residència FaberLlull Palma de la tardor del 2022 a diferents persones que estiguin vinculades amb la transformació de la ciutat i puguin aportar la seva visió, compartint eines i coneixements amb diferents equips locals.

A través de sessions dinàmiques diàries compartides entre residents i entitats locals farem feina conjuntament per pensar en estratègies per a la transformació de Palma en comú, compartirem eines de treball associatiu i comunitari posant en contacte als residents convidats amb el teixit local.

A part d'aquest laboratori, proposarem a les persones que estaran com a residents a FaberLlull Palma que participin en una sèrie de taules de debat que formaran part de la programació de la Biennal de Pensament de Palma.

Residents

LAIA SÁNCHEZ CASALS

LAIA SÁNCHEZ CASALS

Professora associada de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i responsable del Col·laboratori de Citilab
MIGUEL MAYORGA CÁRDENAS

MIGUEL MAYORGA CÁRDENAS

Arquitecte Urbanista / Investigador/ Professor Universitari
PÍA FONTANA

PÍA FONTANA

Arquitecta i professora universitària
ARANTXA MENDIHARAT

ARANTXA MENDIHARAT

Cofundadora de Deliberativa. Assessora de processos deliberatius
JAVIER RODRIGO

JAVIER RODRIGO

Investigador, gestor i mediador cultural
MIREIA GASCON MERLOS

MIREIA GASCON MERLOS

Investigadora en Epidemiologia Ambiental
JESÚS ALCAIDE

JESÚS ALCAIDE

Investigador i comissari independent

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"