Estades temàtiques / Projectar la ciutat en un futur incert / Palma

MIGUEL MAYORGA CÁRDENAS

Del 11 d'octubre de 2022 al 16 d'octubre de 2022

MIGUEL MAYORGA CÁRDENAS
Arquitecte Urbanista / Investigador/ Professor Universitari
Colombia/Barcelona

Biografia

Arquitecte i urbanista, amb estudis de biologia a la Universitat Pedagògica Nacional de Colòmbia (1988), d’arquitectura a la Universitat Nacional de Colòmbia (1993), té un màster en Projectació Urbanística (2011) i és doctor en gestió del territori per la Universitat Politècnica de Catalunya (2012). Investiga i treballa sobre la innovació en estratègies, plans i projectes urbans, mobilitat activa i espai públic, des de l’enfocament de la sostenibilitat i promovent metodologies amb participació tècnica amb l’ús i la visualització de dades i de les noves tecnologies, per al disseny i la gestió urbana. Ha desenvolupat projectes, concursos i recerques internacionals en arquitectura, urbanisme i paisatgisme que han rebut diversos premis i reconeixements. Ha estat consultar urbà en l’àmbit internacional i assessor urbanístic de l’Ajuntament de Barcelona. Ha desenvolupat diverses estades de recerca i ha estat convidat a universitats d’Espanya, Portugal, Itàlia, França, Mèxic, Colòmbia, Xile, el Brasil, l’Equador i l’Argentina. És professor d’Urbanisme a la Universitat Politècnica de Catalunya i ha col·laborat amb l’Escola Sert del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat NAcional de Colòmbia (Manizales) i La Salle (Bogotà).

Projecte

Com a arquitecte i urbanista, des de la recerca integrant la pràctica i la teoria, estic desenvolupant enfocaments, mètodes i instruments que permetin una millor presa de decisions per a ciutats millors, amb respostes basades en un projecte i en la gestió urbana més eficaces per a la segregació socio-espacial i als desequilibris ambientals. M’interessa aprofundir en la formulació de metodologies d’estudi i visibilització de la interacció espacial entre les condicions formals, socials, econòmiques i ambientals per a la innovació i la transformació urbanes. Compartiré algunes experiències d’estratègies urbanístiques i projectes per fomentar la proximitat urbana recentment fets a Barcelona, adreçats a la integració social, l’adaptació climàtica i la millora física i ambiental d’equipaments i entorns educatius, amb la finalitat de valorar-los i contrastar-los amb altres projectes paradigmàtics en procés de fer-se a Palma i altres ciutats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"