Estades temàtiques / Projectar la ciutat en un futur incert / Palma

JESÚS ALCAIDE

Del 11 d'octubre de 2022 al 16 d'octubre de 2022

JESÚS ALCAIDE
Investigador i comissari independent
Córdoba (Spain)

Biografia

rític d’art i comissari d’art contemporani. La seva recerca i els seus projectes de comissariat se centren en alguns dels camps de les pràctiques vinculades a l’art contemporani. Desenvolupa projectes de comissariat en institucions com ara CAAC (Agustín Parejo School, 2016), Centro Párraga (Disfonías, 2016), Scan London (Animal Mirror, 2017), CA2M (Itziar Okariz, 2017) i TEA Tenerife (Maria Cañas,2019), entre d’altres.

També fa recerca sobre l’obra de l’artista espanyol Pepe Espaliú i ha organitzat exposicions com ara Pepe Espaliú. Barcelona-Hospitalet. Tres temps (Tecla Sala, 2018), Pepe Espaliú. En estos veinticinco años (García Galería, 2018) i Pepe Espaliú/Juan Muñoz-Correspondencias (Sala Verónicas, 2019), i ha editat una antologia de l‘obra escrita del pintor a Pepe Espaliú. La imposible verdad. Textos 1987-1993, Ed. La Bella Varsovia, 2018).

Des del 2021, juntament amb Javier Orcaray i Gaby Mangeri, treballa en el projecte cultural Plata, que investiga les transformacions de la ciutat des de pràctiques artístiques contemporànies, pel qual ha rebut premis en aquest breu període de temps com ara Art per al Canvi de La Caixa (Disidanzas -Leonor Leal i dones en zones d’exclusió social) o la Fundación Daniel y Nina Carasso (You live in an agricultural city!). De la mateixa manera, actualment comissaria un festival d’intervencions al centre històric de la ciutat de Còrdova (Wadi) juntament amb els altres membres de Plata i du a terme altres projectes de comissariat en el context de les Illes Balears.

Projecte

Som el comissari del projecte «La promesa del mar» de l'artista Pauline Fondevila, que tendrà lloc el 15 d'octubre a la badia de Palma i que formarà part d'una exposició el 2023 titulada «Ones-Olas-Waves». Parla sobre les relacions entre les obres de diferents dones artistes del context espanyol amb l'entorn aquàtic, l'hidrofeminisme i la liquiditat.


Estic interessat a participar en les trobades i taules de feina amb els companys de la Biennal de Pensament.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"