Estades temàtiques / Projectar la ciutat en un futur incert / Palma

JAVIER RODRIGO

Del 11 d'octubre de 2022 al 14 d'octubre de 2022

JAVIER RODRIGO
Investigador, gestor i mediador cultural
Barcelona

Biografia

Coordinador de Transductores, plataforma de mediació cultural, política de proximitat i recerca aplicada activa des del 2008 en l’àmbit estatal i internacional. Ha desenvolupat programes de mediació experimental, pedagogies crítiques, territoris i cultura comunitària en l’àmbit estatal i a Hispanoamèrica (Tabakalera, Donosti; Fundación Museos Quito; Museo de Antioquía, Medellín, entre altres). Transductores desenvolupa Bornlab al Centre de Cultura i Memòria El Born, La Trama (anteriorment Ordit) en el Centre d’Art Contemporani de Fabra i Coats i alhora gestiona l’oficina tècnica del Teatre Arnau de gestió comunitària o la plataforma de cultura i salut comunitària denominada Interfícies. Ha desenvolupat recerques situades i ha publicat sobre cultura, polítiques de col·laboració i gestió comunitària, com ara «Gestió comunitària de la cultura», amb La Hidra, «Reforcem les arts comunitàries», des d’Artibarri; a més del futur llibre Arte y ciudad: el programa Imagina Madrid como laboratorio ciudadano, juntament amb Jara Blanco, o els 3 llibres de Transductores editats juntament amb Antonio Collados.

Projecte

Investigarem i pensarem conjuntament sobre les pràctiques col·laboratives, el treball en xarxa i les formes de crear dret a la ciutat, participació ciutadana i cultura comunitària des de governances experimentals i altres formes de pensar els territoris, la cultura sota una mirada ecofeminista. Aquesta mirada ens fa reflexionar sobre quines noves formes institucionals són possibles i quina capacitat d'aliances públic-comunitàries podem portar a terme.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"