Estades temàtiques / Projectar la ciutat en un futur incert / Palma

MIREIA GASCON MERLOS

Del 11 d'octubre de 2022 al 16 d'octubre de 2022

MIREIA GASCON MERLOS
Investigadora en Epidemiologia Ambiental
Barcelona

Biografia

Biòloga, ha obtingut una àmplia i variada experiència en recerca en l'àmbit de l’epidemiologia ambiental. Ha realitzat estudis epidemiològics en salut ocupacional i estudis poblacionals. Durant el seu doctorat es va centrar en estudiar l'impacte de les exposicions pre i postnatals a productes químics sobre la salut infantil. Actualment centra la seva investigació en estudiar els impactes en la salut de l’entorn urbà i la planificació del transport. Des del gener del 2019 també coordina el seguiment postnatal de la cohort de naixement Barcelona Life Study Cohort (BiSC), que té per objectiu estudiar els impactes de l'exposició prenatal a contaminació de l’aire en el neurodesenvolupament dels nadons, així com altres impactes en la salut. El 2019 va rebre la beca Miguel Servet [de l’Institut de Salut Carlos III i cofinançada per la Unió Europea (FSE, “Investing in your future”)] per estudiar els efectes de les exposicions ambientals durant els primers anys de vida sobre el sistema immunitari i els mecanismes d’aquests efectes, inclòs l’estudi de la microbiota intestinal.

Projecte

Durant la meva estada a Faber participaré dels tallers que s'organitzaran per debatre sobre planificació urbana i mobilitat. Concretament, aportaré el meu punt de vista com a epidemiòloga i experta en la relació entre urbanisme, mobilitat i salut.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"