Estades temàtiques / Projectar la ciutat en un futur incert / Palma

PÍA FONTANA

Del 11 d'octubre de 2022 al 16 d'octubre de 2022

PÍA FONTANA
Arquitecta i professora universitària
Barcelona

Biografia

arquitecta napolitana resident a Barcelona, amb estudis a la Università degli Studi di Napoli Federico II (1997) i la Technische Universität Graz (1996). Doctora en Projectes Arquitectònics (Universitat Politècnica de Catalunya 2012) amb estudis de postgrau en Urbanisme (UPC, 2000) i en Disseny Editorial (Generalitat de Catalunya, 2000). Investiga i treballa sobre espais col·lectius, arquitectures urbanes, in-between spaces, patrimoni modern a Europa i Amèrica Llatina i sobre la relación entre cinema/fotografia i arquitectura.

Ha dut a terme diverses estades internacionals de docència i de recerca i ha estat convidada a diferents universitats i entitats a Espanya, Portugal, Itàlia, França, els EUA, Mèxic, Colòmbia, Xile, el Brasil, l’Equador i l’Argentina. És professora en escoles d’arquitectura i disseny (ETSAB -Universitat Politècnica de Catalunya, UdG-Universitat de Girona, BAU-Escola de Disseny, Escola Sert del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-COAC, UOC-Universitat Oberta de Catalunya, UNAL-Universidad Nacional i La Salle a Colòmbia). És cofundadora de Mayorga+Fontana Arquitectura i del City View Lab a Barcelona, on desenvolupa projectes i concursos internacionals d’arquitectura, urbanisme i paisatgisme que han rebut diversos premis i reconeixements.

Projecte

Com a arquitecta i urbanista, des de la pràctica i la teoria, estic desenvolupant enfocaments, mètodes i instruments que permetin donar respostes basades en projectes al disseny de l’espai públic i col·lectiu. Per estudiar i intervenir en aquest aspecte s’han de considerar, visibilitzar i mesurar moltes coses, anar més enllà de l’aproximació morfològica i identificar millor les necessitats i la realitat existent. M’interessa en la projectació, l’aproximació interescalar i la interacció espacial entre les condicions formals, socials i ambientals. Compartiré algunes experiències en projectes recents amb participació tècnica sobre urbanisme de proximitat i algunes obres fetes a Barcelona, per millorar la integració i l’adaptació d’equipaments i entorns educatius, amb la finalitat de valorar-los i comparar-los metodològicament amb altres projectes paradigmàtics en curs a Palma i altres ciutats del món.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"