Estades temàtiques

Be (P)ART. Grow with Arts

Del 1 d'octubre de 2021 al 8 d'octubre de 2021

Be (P)ART. Grow with Arts

Octubre 2021

El PEN Català, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i amb el suport de la Unió Europea, obre una convocatòria per a joves escriptors i escriptores emergents que vulguin participar en una residència literària a Faberllull Olot (Catalunya). Busquem escriptures que projectin una mirada crítica sobre la societat, que albirin escenaris de futur col·lectius i que reflexionin i experimentin al voltant de temes com el canvi climàtic, el gènere, la tecnologia, les migracions, la democràcia o la llibertat d’expressió, entre d’altres.

L’objectiu de la convocatòria és oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi.  La residència s’organitzarà en dos blocs. Un bloc col·lectiu que prioritzarà l’intercanvi entre el grup de residents i on es faran trobades amb diferents professionals del sector que serviran d’inspiració i de mentoria. I un altre bloc, en què cada resident podrà desenvolupar individualment el seu projecte literari.

Un dels resultats de la residència serà una publicació que inclourà traduccions de fragments de l’obra dels autors i autores participants a l’anglès i al francès. Aquesta publicació es difondrà entre editorials europees amb l’objectiu de fomentar la seva traducció i publicació en altres llengües. A més, les persones seleccionades participaran en una gira de contactes amb traductors i editorials per donar-se a conèixer.

 

Qui pot presentar la candidatura?:

- Escriptors i escriptores de menys de 35 anys en llengua catalana, neerlandesa, gallega, hongaresa i serbocroata.

- Els escriptors i escriptores a més hauran de tenir la nacionalitat o la residència en algun dels països membres del projecte europeu Be(P)art: Bèlgica, Espanya, Hongria i Sèrbia.

- Les persones candidates hauran de tenir com a mínim una obra publicada amb una editorial. S’exclouen les autopublicacions.

- La llengua de comunicació durant la residència serà l’anglesa, per tant se n’haurà d’acreditar un coneixement suficient.

 

Fins quan puc presentar la meva candidatura?

-          Fins al 31 de maig de 2021.

 

Trobaràs més informació sobre la convocatòria aquí

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"