Estades temàtiques / Be (P)ART. Grow with Arts / Olot

GEMMA RODRÍGUEZ

Del 1 d'octubre de 2021 al 8 d'octubre de 2021

GEMMA RODRÍGUEZ
Guionista i dramaturga, coordinadora del projecte europeu Be Part (PEN Català)
Sant Cugat (Barcelona)

Biografia

Gestora cultural, guionista i dramaturga. Té una llarga i contrastada experiència en el sector creatiu, com a gestora però també com a creadora de continguts. És membre del PEN Català, una organització no política que promou la literatura i la llibertat d’expressió. Com a dramaturga ha estrenat les seves obres dins i fora de l’Estat espanyol i ha estat guardonada amb els premis Maria Teresa León i Serra d’Or de la Crítica. Les seves obres han estat traduïdes al francès, portuguès, rus, anglès i italià. També ha treballat com a guionista per a televisió i per a Internet, fent guions de documentals interactius i sèries de ficció.És membre de Guionistes Audiovisuals de Catalunya (GAC).

Projecte

Gemma Rodríguez coordina el projecte europeu Be (P)Art. Grow with arts, que lidera el PEN Català. El projecte busca crear ponts entre els joves, els artistes i les seves obres i compta amb la col·laboració de quatre partners europeus: la Fundación Uxío Novoneyra (Galícia), Udruzenje Krokodil (Sèrbia), Szepirok Tarsasaga (Hongria) i UC Leuven-Limburg (Bèlgica).

Era la segona vegada que venia a la Faber. El primer cop vaig fer una estada individual que em va servir per acabar el meu darrer text teatral. En aquell moment estava dissenyant les activitats d’un projecte europeu que lidera el PEN Català i vaig pensar que seria meravellós si pugues portar un grup d’autors joves d’arreu d’Europa a aquest indret envoltat de fagedes i volcans, i oferir-los un espai on escriure i compartir experiències. En vaig parlar amb la Pepa i el Francesc i dit i fet, vam muntar una estada literària en el marc del projecte Be (Part) Grow with Arts que busca promoure la carrera d’escriptors joves.

Durant set dies sis autors joves de quatre països europeus han trobat un refugi on reprendre l’escriptura i desenvolupar els nous projectes sense interrupcions. També han tingut l’ocasió de xerrar entre ells. Han parlat d’escriptura, de l’ofici d’escriure, d’edició i publicació, de capelletes, circuits literaris, de premis i traduccions, però també de llibertat d’expressió, populismes, llengües minoritàries, drets LGTBI, i tot allò que les seves ments curioses han volgut preguntar i aprendre. Crec que s’emporten una experiència que els enriquit com a persones. I pot ser més endavant, els seus camins es tornin a encreuar i recordaran amb somriure el que van viure a Olot aquells dies de tardor.

I com sempre, gràcies a la Gavina i a la Pepa per cuidar de tots nosaltres i fer-nos sentir com a casa.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"