Ja tenim els sis beneficiaris de la residència literària “Be (P)art. Grow with arts”!

dimecres, 30 / de juny / 2021 , Olot

Ja tenim els sis beneficiaris de la residència literària “Be (P)art. Grow with arts”!

Ja tenim els sis beneficiaris de la residència literària “Be (P)art. Grow with arts”!

El jurat de la residència literària “Be (P)art. Grow with arts” — format per Izaskun Arretxe (directora de l’Àrea de Literatura i Pensament de l’Institut Ramon Llull), Àngels Gregori (presidenta del PEN), Pepa Pasamón (responsable residència Faber-Llull d’Olot) i Gemma Rodríguez (directora de Be Part Grow With Arts) amb el suport d’Helena Bijnens (UCL Limburg), Milena Béric (Association Krokrodil), Uxío Novoneyra (Fundación Uxio Novoneyra) i Ferenc Czinki (Szépírók Társasága Egyesület) — ha determinat, per unanimitat, que els beneficiaris de l’estada que tindrà lloc aquest octubre a la Faberllull Olot són:

Réka Borda. Escriptora, editora i traductora hongaresa que ha estudiat art i disseny a la Universitat Moholy-Nagy. Ha participat en diverses antologies i traduccions i ha publicat poesia i literatura infantil. Entre les seves obres destaquen el conte infantil Dani and the firebugs o l’antologia Lehetnék Bárki.

Alba Dalmau. Escriptora catalana. Ha estudiat comunicació audiovisual i ha cursat un màster en Creació Literària a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha treballat en diverses escoles literàries a cavall entre Catalunya i Nova York i ha publicat diverses obres, entre elles el recull de contes El camí dels esbarzers i la novel·la Amor i no, ambdues a Angle Editorial.

Pol Guash. Escriptor i professor català. Ha cursat el grau en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona (UB) i s’ha format posteriorment en construcció i representació d’identitats culturals a la UB i en literatura, cultura i teoria contemporànies al King’s College de Londres. És docent a la Universitat de Barcelona i forma part de la redacció de la revista Núvol i de la productora La Sullivan. Ha publicat diversos treballs acadèmics i la seva última obra literària és Napalm al cor (Anagrama, 2021).

Jovana Jovanovic. Escriptora i professora serbocroata. Va estudiar filologia espanyola i arts a la Universitat de Kragujevac (Sèrbia), on posteriorment hi ha treballat com a professora associada. L’any 2020, l’editorial Nova Poetika va publicar-li la seva primera novel·la, Despectiva Rara avis.

Jens Meijen. Escriptor, periodista, editor i professor neerlandès. Escriu sobre temes com el canvi climàtic, la globalització, la tecnologia i la desigualtat. El seu primer poemari, Xenomorf, va rebre el premi C. Buddingh al millor debut en poesia en holandès. Ha treballat com a periodista, editor i professor associat. Actualment col·labora amb diverses publicacions belgues.

Ismael Ramos. Escriptor, gestor cultural i professor gallec. Ha cursat Llengua i Literatura Espanyola a la Universitat de Santiago de Compostela, així com un màster en Estudis de la Literatura i la Cultura. Ha estat responsable de comunicació i coordinació a l’Editorial Galaxia, així com llibreter. Ha tocat diversos gèneres com la poesia, l’antologia o la traducció. La seva obra més recent és el poemari Lixeiro (Xerais, 2021).

El jurat que va prendre la decisió final és conscient que havia de rebutjar les sol·licituds molt interessants que, sens dubte, s’haurien inclòs si s’hagués disposat de més places. A més, l’alt nivell de la majoria d’aspirants és un testimoni de l’enorme talent que hi ha entre els joves escriptors europeus. Volem animar-vos a continuar escrivint, malgrat tots els obstacles, i aprofitem aquesta oportunitat per desitjar-vos una carrera literària d’èxit!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"