Estades temàtiques / Be (P)ART. Grow with Arts / Olot

ISMAEL RAMOS

Del 1 d'octubre de 2021 al 8 d'octubre de 2021

ISMAEL RAMOS
Escriptor
Mazaricos (Galicia)

Biografia

Ismael Ramos va néixer a Mazaricos, Galícia, el 1994. És autor de tres poemaris: Os fillos da fame (2016), Lumes (2017) i Lixeiro (2021), el segon dels quals va ser elegit per la revista digital Vinte com un dels deu llibres de poesia més importants publicats en gallec d'aquest segle. La traducció al castellà de Lumes (Fuegos, 2019) va rebre el Premi Javier Morote 2020, atorgat per CEGAL, confederació de llibreters independents de tot Espanya. Els poemes de Ramos han estat inclosos en diverses antologies i traduïts al català, finlandès, francès, hongarès, anglès, italià, portuguès i espanyol.

Projecte

Durant la meva estada a la residència, vaig a treballar en la meva primera novel·la, Os desexados. El llibre, que va arribar a Galícia l'estiu de 2012, és un retrat de la meva generació, modelada per la crisi econòmica de 2008 i l'auge de les xarxes socials. Està concebut com una Bildungsroman centrada en la bretxa entre el progrés econòmic i social a l'Europa rural contemporània. Os desexados abordarà temes com la salut mental i el seu tractament en el sistema sanitari públic, l'homosexualitat en les societats conservadores i la lluita per la llibertat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"