Estades temàtiques / Olot

Mediterrànies, teixint resiliències. El valor de la pau

Del 16 de setembre de 2024 al 20 de setembre de 2024

Mediterrànies, teixint resiliències. El valor de la pau

Setembre 2024

Dones originàries de Palestina, Síria i el Líban es trobaran durant una setmana a la residència Faberllull per reflexionar sobre la Pau, a partir de la seva experiència personal. Són dones que venen de l’àmbit artístic, acadèmic, periodístic,... algunes viuen a l’Orient Mitjà i d’altres han fixat la seva residència a Europa i a Catalunya. Tenen edats diferents i han viscut en contextos polítics i socials ben diferents.

Durant la residència es crearan les condicions per tal que la trobada sigui una experiència sanadora per a les participants, ja que els impactes de la guerra i els conflictes que viuen els tres països encara són especialment actius. Per això es desenvoluparan dinàmiques de treball que afavoreixin la creació de vincles entre les dones i es construiran espais de seguretat on puguin explicar les angoixes i el dol i escoltar-se les unes a les altres.

És el primer cop que s’organitza una trobada que reuneixi dones d’aquests tres països. La voluntat és promoure el treball professional i activista que fan les dones, especialment en favor de la pau. Posant en valor les experiències quotidianes, es vol trencar amb la dinàmica que qui parli sobre els conflictes siguin les persones denominades com a “expertes”.

La trobada està organitzada per la Residència Faberllull i l’Institut Català Internacional per la Pau. Aquesta acció va en sintonia amb el treball que desenvolupa la línia de Memòria, Convivència i reconciliació de l’ICIP, que aquest 2024 vol fer una aposta ferma per posar en valor la importància de les diàspores com a constructores de Pau.

Residents

REHAB MOUNA CHAKER

REHAB MOUNA CHAKER

Escriptora i traductora
NADINE FEGHALY MALKOUN

NADINE FEGHALY MALKOUN

Il·lustradora i art terapeuta
ZEINA SHAHLA

ZEINA SHAHLA

Periodista i investigadora
YARA EL HARAKE

YARA EL HARAKE

Coordinadora de comunicacions, mitjans i esdeveniments
SALAM ALARIDI

SALAM ALARIDI

Assessorament en gestió de projectes al Musawa-Woman's Study Center
JANA BOU MATAR

JANA BOU MATAR

Creadora teatral

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"