Estades temàtiques / Olot

Residència de guions-II-b

Del 26 de maig de 2024 al 31 de maig de 2024

Residència de guions-II-b

Maig 2024

La Residència de guions de l'Acadèmia del Cinema Català és un laboratori de desenvolupament de guió per a llargmetratges de ficció, la primera incubadora d’aquestes característiques a Catalunya, i també la primera a acollir projectes en llengua catalana i garantir la seva participació

En aquesta segona edició acompanyarem 8 projectes durant 9 mesos, oferint mentories i tutories estables per part de reconeguts/des professionals, tallers i classes magistrals que els ajudaran a inspirar-se i aplicar tècniques, trobades amb la indústria, xerrades sobre temes com la sostenibilitat o la inclusió, trobades amb diferents finestres de distribució i exhibició... La Residència ofereix una beca que permet que els/les creadors/es puguin concentrar-se en l’escriptura i accelera així el procés de creació, a la vegada que promou el diàleg constant i l'intercanvi entre els projectes participants. Incidim també en la importància de la internacionalització dels projectes mitjançant formació i posada en contacte amb la indústria internacional.

En aquests nous mesos s'han plafinicat dos retirs a Faberllull, un ja es va realitzar al novembre 2023 a l’inici i l’altre serà ara al maig 2024 , cap al final del programa. A Faberllull Olot els i les residents conviuran i compartiran els seus projectes per fer-los créixer.

La Residència és una iniciativa de l’Acadèmia del Cinema Català de la mà de Guionistes Associats de Catalunya - GAC, amb el finançament de l’ICAA - Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales) a través de la Unió Europea - NextGeneration EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; el Departament de Cultura de la Generalitat – ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals, l’Ajuntament de Barcelona, DAMA, la Universitat Ramon Llull – FCRI, la Universitat Pompeu Fabra, ESCAC, l’Institut Ramon Llull i El Centre d’Art i Natura de Farrera-CAN.

screenplay-development-lab-ii1.pdf

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"