Estades temàtiques / Residència de guions 2023-2024 II / Olot

JOAN MARC VOCES

Del 26 de maig de 2024 al 31 de maig de 2024

JOAN MARC VOCES
Guionista
Terrassa, Vallès Occidental

Biografia

Es va graduar a l’ESCAC en aquesta especialitat. Va escriure professionalment per primer cop a la sèrie MotoGP Unlimited (Prime Video), un documental sobre el mundial de motociclisme. Posteriorment, va ser seleccionat al Serielizados Kick, la incubadora de sèries de format curt en català, amb la sèrie d’animació Muntar un pollastre, basada en els còmics que fa a xarxes socials.

A part d’això, ha escrit per al Super3, per a l’Atrapa’m si pots i com a periodista esportiu.

Projecte

EL FUM, LA MUNTANYA. L’Enric, un bomber de Barcelona, es desplaça a El Pont de Vilomara per ajudar a apagar el foc que està cremant el bosc. Quan hi arriba, comença a escoltar que el bosc el crida, cada cop més endins, fins que s’endinsa a un record de la seva àvia.
Molts anys abans, un bocarrot es fa amic d’un home. Anys després, l’Enric passa un cap de setmana amb la seva àvia.

Si s’ha de destacar quelcom de la Faber és que té la capacitat de donar un espai adequat a qualsevol moment de la creació, sigui aquest un obligat retir a l’habitació per escriure a soles o sigui un moment per parlar sobre el projecte amb més persones que resideixin al mateix moment. El fet d’estar a Olot, prou lluny de la fressa de les grans ciutats com per poder oblidar-la, facilita la concentració sense arribar al punt de tenir la sensació d’aïllament, així que és fàcil crear a gust. Més enllà d’això, el tracte amb la gent de Faberllull és proper i molt atent, que s’agraeix molt quan s’és artista.

Al marc de la Residència de guions de l’Acadèmia, Faberllull serveix com a punt de sortida i d’arribada dels projectes que escrivim. La primera estada va ser una primera presa de contacte amb la resta de residents i va servir per sacsejar els fonaments dels projectes, cosa que va funcionar bé, en gran part, per estar prou apartats del món per no rebre massa estímuls externs. Per altra banda, el segon retir a la Faber va servir per acabar de collar tot allò que encara no rutllava del tot amb els guions i, a aquestes alçades de la residència, també va fer una mica de viatge de final de curs.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"