Estades temàtiques / Residència de guions 2023-2024 II / Olot

ELENA MOLINA

Del 26 de maig de 2024 al 31 de maig de 2024

ELENA MOLINA
Directora i guionista
Madrid

Biografia

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid, completa els seus estudis a la Università Degli Studi di Perugia i s’especialitza en Documental Creatiu a la Universitat Pompeu Fabra. Continua la seva formació amb mestres del documental com Patricio Guzmán, Frederick Wiseman (ECAM), Belkis Vega (EICTV) o Nicolàs Philibert.

Recentment ha estrenat el seu segon llargmetratge documental, Remember my name (2023), al Festival de Màlaga, on ha guanyat la Biznaga de Plata Premi del Públic, després de guanyar el Premi CorteFinal de DocumentaMadrid 2022 i Premi a Millor WIP a Atlàntida Film Fest 2022 i està dirigint una serie documental per HBO.

Al 2022 va estrenar la sèrie documental El robo del códice per a RTVE. El 2018 va estrenar el seu primer llargmetratge documental, Rêve de Mousse, i ha dirigit els curtmetratges documentals Querida A. (2023), Yungay7020 (2021), All I need is a ball (2020), Laatash (2019), Quand j’étais petit (2016) i The Puppets Cemetery (2014), seleccionats i guardonats a festivals internacionals. El seu primer guió de ficció, El dilema de les anguiles, rep el premi de desenvolupament Cambio de Plano, atorgat per Dama Autor i Netflix.

Projecte

El dilema de les anguiles és la història de quatre noies, Sherezade, Saba, Flor i Dolors, que per primera vegada a la seva vida tenen una habitació i un bany propis. Després d'haver crescut lluny de les seves mares, coincideixen en un pis d'acollida que es converteix en la seva llar.

L'amenaça de perdre'l les empeny a unir-se per no tornar al punt de partida.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"