Estades temàtiques / Residència de guions 2023-2024 II / Olot

DIANA TOUCEDO

Del 26 de maig de 2024 al 31 de maig de 2024

DIANA TOUCEDO
Cineasta i muntadora
Barcelona

Biografia

Se situa en la intersecció entre el cinema i la recerca. El seu treball ha estat seleccionat en festivals com la Berlinale, el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, Visions du Réel, el Festival Internacional de Cinema de Nara, el Festival Internacional de Cinema de Sao Paulo, el FIDBA, Pesaro o DocLisboa, entre d’altres. Ha editat més de 25 llargmetratges fins avui, que han estat estrenats i premiats a certàmens com IDFA, Rotterdam, Semaine de la Critique de Cannes, o Moscow International FF, entre d’altres.

El seu primer llargmetratge Trinta Lumes, estrenat en la secció Panorama de la Berlinale 2018, va tenir una gran acollida internacional i va aconseguir nombrosos premis. Camille&Ulysse, documental amb Donna Haraway i Vinciane Despret, va ser estrenat a l’IDFA DocLab 2021 i produït pel CCCB/Centri Pompidou, i el seu últim curtmetratge Tatuado nos ollos levamos o pouso ha estat estrenat a Visions du Réel 2022 i ha tingut un ampli recorregut per festivals. Actualment, Diana Toucedo compagina la seva professió amb la docència en la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i forma part de la direcció del Màster of Film de la Netherlands Film Academy.

Projecte

QUERER VIVIR UN GRITO. Lola Sar és una arquitecta gallega establerta a Barcelona i Amsterdam. La seva vida està lliurada als projectes humanitaris relacionats amb les conseqüències de conflictes bèl·lics: rehabilitació i preservació de patrimoni, campaments de refugiats, nous assentaments... Un dia, mentre Lola treballa en un projecte de recerca de les il·legals devolucions en calenta a la frontera grega, reconeix la imatge d'una dona siriana, Fariha.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"