Estades temàtiques / Residència de guions 2023-2024 II / Olot

ALBA CROS

Del 26 de maig de 2024 al 31 de maig de 2024

 ALBA CROS
Codirectora
Lleida

Biografia

És una de les codirectores de Les amigues de l’Àgata (2015) i de la pel·lícula documental Alteritats (2023), codirigida amb la Nora Haddad, sobre identitats lesbianes a Catalunya. Ha dirigit en solitari el documental produït per Allegra Films Resiliència (2020), per als Premis Nacionals de Cultura 2020 del CoNCA i el curt documental produït per la UPF De rerum natura – De la naturalesa de les coses (2021), sobre el pintor Francesc Punsola. 

És la directora de fotografia (i actriu) de la pel·lícula La amiga de mi amiga (2022) de Zaida Carmona, del curtmetratge Demà ho deixem (2022) de David Moragas i l’ajudant de direcció d’Els dies que vindran (2019) de Carlos Marquès-Marcet. El 2023 també ha dirigit una peça per a «Simfonies de ciutat» (CCCB i Dones Visuals) titulada Anhel de llum.

Projecte

DERIVA (L’AMOR A BATZEGADES). Deriva (L'amor a batzegades) es presenta com un assaig visual i íntim a través de les reflexions que Saó, la seva protagonista, té al voltant de l'amor i la seva expressió. Un diàleg entre la realitat i la utopia, entre la ficció i la seva pròpia veritat, que la portarà a descobrir-se incapaç d'estimar quan, en el fons, és el que més desitja.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"