Estades temàtiques / Olot

Residència de guions 2023-2024 II

Del 26 de maig de 2024 al 31 de maig de 2024

Residència de guions 2023-2024 II

Maig 2024

La Residència de guions de l'Acadèmia del Cinema Català és un laboratori de desenvolupament de guió per a llargmetratges de ficció, la primera incubadora d’aquestes característiques a Catalunya, i també la primera a acollir projectes en llengua catalana i garantir la seva participació.

És el segon any que es duu a terme. Els escollits s’allotgen a la residència Faberllull a l’inici de l’acompanyament, al novembre del 2023, i hi tornen cap al final del programa, al mes de maig. L’estada serveix per intercanviar opinions i compartir els seus projectes per tal de fer-los créixer.

En aquesta segona edició de la residència de guions, l’Acadèmia del Cinema Català acompanya 8 projectes durant 9 mesos. Ofereix mentories i tutories estables per part de professionals de prestigi, tallers i classes magistrals que ajuden als joves talents a inspirar-se i aplicar tècniques. L’acompanyament també compta amb trobades amb la indústria, amb el sector de la distribució i l’exhibició, i amb xerrades sobre temes com la sostenibilitat o la inclusió.

La Residència de Guions ofereix una beca que permet que els creadors puguin concentrar-se en l’escriptura i accelerar així el procés de creació, a la vegada que promou el diàleg constant i l'intercanvi entre els projectes participants. S’incideix també en la importància de la internacionalització dels projectes mitjançant formació i posada en contacte amb la indústria internacional.

La Residència és una iniciativa de l’Acadèmia del Cinema Català de la mà de Guionistes Associats de Catalunya - GAC, amb el finançament de l’ICAA - Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales) a través de la Unió Europea - NextGeneration EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; el Departament de Cultura de la Generalitat – ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals, l’Ajuntament de Barcelona, DAMA, la Universitat Ramon Llull – FCRI, la Universitat Pompeu Fabra, ESCAC, l’Institut Ramon Llull i El Centre d’Art i Natura de Farrera-CAN.

Residents

ELENA MOLINA

ELENA MOLINA

Directora i guionista
JUAN GONZÁLEZ

JUAN GONZÁLEZ

Graduat en Guió per l'ESCAC
FERNANDO MARTÍNEZ

FERNANDO MARTÍNEZ

Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona
JOAN MARC VOCES

JOAN MARC VOCES

Guionista
ANNA SOLANAS

ANNA SOLANAS

Guionista, directora i muntadora de so
MARC RIBA

MARC RIBA

Guionista, director i director d'art
 ALBA CROS

ALBA CROS

Codirectora
ÀNGEL TOLOSA

ÀNGEL TOLOSA

Graduat en Comunicació Audiovisual
LAURA FERRÉS

LAURA FERRÉS

Guionista i directora
DIANA TOUCEDO

DIANA TOUCEDO

Cineasta i muntadora
MARIONA CLAVERIA

MARIONA CLAVERIA

Guionista i directora de cinema

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"