Estades temàtiques / Olot

Més enllà de la ciutat creativa: gestió de les arts, la cultura i els espais locals

Del 5 de juny de 2023 al 12 de juny de 2023

Més enllà de la ciutat creativa: gestió de les arts, la cultura i els espais locals

juny 2023

Aquesta residència tracta de la reconceptualització de la gestió cultural des d'una perspectiva local a través de la lent de la interdisciplinarietat. Els residents provenen de diferents bases disciplinàries amb un interès comú en els estudis de polítiques culturals, la gestió de les arts, així com la investigació i pràctica en indústries creatives. S'ha convidat els residents per la seva experiència i interès i provenen d'una xarxa emergent d'acadèmics i de professionals el treball dels quals informa noves agendes de recerca basades en el lloc, des de la política cultural, la ciència política, la geografia econòmica i humana, la sociologia, el desenvolupament comunitari i la planificació urbana, incloent-hi tant investigadors joves com sèniors.

Ens preguntarem què passa «més enllà de la ciutat creativa» als espais urbans endèmics i postcovid, com ara zones rurals, ciutats petites, ciutats satèl·lit, assentaments periurbans, suburbis perifèrics i xarxes difuses reunides mitjançant tecnologies digitals. En la política i en la pràctica, la creació de llocs creatius sovint assumeix relacions totalment positives entre les economies creatives i el desenvolupament local. Això segueix el paradigma tant influent de la «Ciutat Creativa» com a factor estratègic en la planificació urbana, reproduït i transferit arreu del món, però criticat per la manca de sensibilitat al lloc i per emmascarar (i, de vegades, exacerbar) les desigualtats. La pandèmia de la covid-19 ha generat més reptes al model de Ciutat Creativa, en interrompre els models de negoci de les ICC i crear noves geografies creatives, buidar els centres de les ciutats i augmentar la precarietat, la desigualtat, el treball híbrid i el retorn a l'hiperlocal. La residència convida els investigadors interdisciplinaris a establir nous paradigmes a través de la investigació i l'intercanvi de coneixement, l'establiment d'una agenda, la participació política, i els resultats digitals i revisats per parells.

activities-7-8-june-beyond-the-creative-city-managing-local-arts-culture-and-place.pdf

Residents

ABIGAIL GILMORE

ABIGAIL GILMORE

Professora titular de Gestió de les Arts i Política Cultural
CLAIRE BURNILL-MAIER

CLAIRE BURNILL-MAIER

Investigadora associada, Escola d'Arts, Llengües i Cultures, Universitat de Manchester
JUSTIN O'CONNOR

JUSTIN O'CONNOR

Professor d'Economia Cultural, Universitat d'Austràlia Meridional
SIMON BUCKLEY

SIMON BUCKLEY

Artista
ALEXIA MADDOX

ALEXIA MADDOX

Professora titular de Pedagogia i Futur de l'Educació, Universitat de La Trobe.
MATINA MAGKOU

MATINA MAGKOU

Investigador postdoctoral
RIKE SITAS

RIKE SITAS

Investigadora sènior, African Center for Cities, Universitat de Ciutat del Cap
TAREK VIRANI

TAREK VIRANI

Professor associat

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

CLAIRE BURNILL-MAIER

Investigadora associada, Escola d'Arts, Llengües i Cultures, Universitat de Manchester

CLAIRE BURNILL-MAIER

La residència era meravellosa. Va oferir una oportunitat única per reunir acadèmics internacionals clau en un sol espai per escriure i debatre. L'ús de les sales de reunions i les instal·lacions de l'hotel va ...

+ info

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"