Explorant la forma (L’estructura dramàtica, un animal perillós)

dissabte, 15 / d’abril / 2023 , Olot

Explorant la forma (L’estructura dramàtica, un animal perillós)

Explorant la forma (L’estructura dramàtica, un animal perillós)

Taller sobre estructura teatral, a càrrec de la dramaturga Helena Tornero, per als residents de l'estada "Jove dramatúrgia catalana i palestina"

Per a molts autors, l’estructura dramàtica és un animal perillós. Alguns l’odien directament. D’altres neguen la seva existència. D’altres diuen que és complicada o avorrida... D’altres diuen que és previsible i que només serveix per matar la creativitat. I alguns, moguts per la por, es neguen fins i tot a pronunciar el seu nom. Odiada, temuda, ignorada...si l’estructura fos un personatge de ficció, seria, sens dubte, un de ben interessant.

L’estructura no té perquè ser avorrida, ni mecànica ni previsible. Ben al contrari, és un dels elements de l’escriptura teatral que més permet jugar amb la creativitat.

Perquè més enllà de la tria de la idea, l’argument i el personatge, en algun moment hi ha una altra tria. La tria d’una forma, una estructura. I és una decisió creativa important. El món del teatre està ple de grans idees que després no es van saber estructurar adequadament.

En aquesta sessió ens hem dedicat a explorar algunes formes i estructures dramàtiques. L’objectiu és donar eines que ajudin les autores i autors a saber triar de forma instintiva l’estructura més adient per l’obra que volen escriure.

Ens hem apropat una estona a aquest animal perillós, temut però també interessant i, fins i tot, divertit.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"