Activitats de Serge Bulat a Andorra

dilluns, 20 / de juny / 2022 , Andorra

Activitats de Serge Bulat a Andorra

Activitats de Serge Bulat a Andorra

ACTIVITATS: "Art vol dir gent i gent significa Andorra"

Les meves activitats públiques al llarg de la residència van incloure una xerrada al Colegio San Ermengol i una presentació audiovisual a través del festival Jambo. Va ser una alegria absoluta compartir el meu treball amb els andorrans, però també rebre comentaris immediats i útils del públic i dels estudiants. Els meus pensaments després d'ambdós esdeveniments van ser que "la creativitat és universal" i s'hauria de fomentar durant aquests temps. Moltes gràcies a Anna Müller Mas i Oriol Vilella i Sala per ajudar-me a navegar pels esdeveniments.

Paral·lelament a aquests 2 projectes, em vaig trobar amb una gran quantitat de professionals del sector, no exclusivament musical. El meu treball inclou investigacions en etnomusicologia, antropologia, psicologia i estudis lingüístics, i vaig tenir la sort de conèixer-me.

Els músics Landry Riba i Lluís Casahuga, tots dos van compartir les seves pràctiques i estudis. Tot i ser entitats musicals diferents, teníem molt en comú, des de la voluntat d'explorar, preservar allò que és important i compartir les troballes amb la comunitat. També vaig tenir el plaer de veure actuar aquests artistes, i fins i tot de tenir una petita sessió improvisada a l'estudi, que és una manera fantàstica d'aprendre sobre l'univers musical dels altres.

Escriptor i investigador Albert Villaró a qui vaig tenir la sort de conèixer i parlar de la història andorrana i dels instruments musicals de la comarca. La seva experiència i el seu punt de vista no només van ser fascinants, sinó també inspiradors per aprofundir més en els temes que vaig arribar a explorar.

Alfons Valdés, que també és resident als Tallers d'art de la Massana, em va ensenyar l'espai de treball que crea actualment i em va explicar el seu plantejament.

Robert Lizarte va oferir un generós recorregut pel país, des de la música fins a elements d'història que van completar bona part del trencaclosques d'Andorra. El seu impuls i passió són contagiosos i ofereixen tantes dades que qualsevol professional o entusiasta hauria de buscar.

Durant els dos dies junts i també gràcies a persones meravelloses i coneixedores com Domènec Bascompte Grau i Jordi Pasques Canut amb qui és un plaer parlar, he tingut accés a llocs i arxius increïbles que en la meva obra són absolutament preciosos.

Les visites a la Catedral de la Seu d'Urgell i Arsèguel van ser molt agraïdes.

Un honor increïble va ser passar una estona amb Artur Blasco i Giné, la recerca i contribució del qual a la preservació de l'art i la tradició catalana, andorrana i pirinenca és monumental. He conegut els instruments d'autor de la regió i n'he fet una demostració. Després d'aquesta trobada personal, estic motivat per continuar els meus estudis de música i tradició en els àmbits esmentats.

Significativament, provinent d'una família d'acordionistes, aquesta experiència va ser molt gratificant i memorable.

A més, agraeixo al Ministeri de Cultura que hagi estat tan amable com per fer possible aquestes experiències; Meritxell Blanco Lara, Joan-Marc Joval, i finalment, Isabel Delaparte, que va trobar temps per conèixer-me i fer una xerrada sobre temes que vaig venir a investigar a Andorra. Vaig rebre moltes referències i recomanacions útils que ampliaran el meu projecte i també vaig concedir accés als arxius del meu camp.

Pel que fa a la gravació, em vaig trobar amb llocs geogràfics únics amb una paleta de so especial, i alguns els vaig descobrir de manera força aleatòria mentre feia senderisme o anava per llocs pel país. Els meus preferits personals són els rius, que ofereixen un efecte calmant i un estat d'ànim net, que tinc la intenció d'utilitzar per a noves instal·lacions.

Les 3 direccions que prenc en el meu treball actual, com ara la gravació de camp, l'etnomusicologia i la psicologia, es van encendre durant la meva residència, i el material es va recollir per enriquir la meva recerca i ampliar la meva maquinària artística.

També estic molt inspirat per continuar la meva exploració de l'art, la cultura i la tradició regionals. La meva aspiració és trobar l'ADN d'aquest lloc únic al mapa en algun moment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"