Xerrada a l'Institut Cor de Maria (Olot)

dimarts, 6 / d’octubre / 2020 , Olot

Xerrada a l'Institut Cor de Maria (Olot)

Xerrada a l'Institut Cor de Maria (Olot)

Cristina Calderón Puig | Escola Cor de Maria (Olot) | 6 d’octubre de 2020

La proposta inicial que havia plantejat i coordinat juntament amb el professor  Servand Solanilla va ser modificada en últim moment a causa del confinament dels alumnes. Vàrem repensar l’activitat en format de vídeo-conferència. Hi van assistir 44 alumnes i alguns docents de l’institut.

Durant la videoconferència vaig introduir l’alumnat en el meu treball de recerca a Faber, cercant exemples propers i entenedors per a la seva edat envers conceptes com post naturalitat, la visió antropomòrfica de la Natura o la coexistència de mons (industrial-natural). Els vaig mostrar un exemple de planta espontània mitjançant Google Street, que ens va permetre navegar per algun carrer d’Olot. També vàrem parlar de la diversitat dels  llenguatges plàstics i tecnològics per a representar idees visualment tot fent un repàs a algunes de les meves obres mostrades a la web. 

Un cop feta la introducció els vaig proposar fer un treball a manera d’instal·lació artística col·laborativa que pugui ser mostrada al seu centre educatiu. Mitjançant una presentació visual i detallada que mostrava totes les fases del treball, que realitzaran en una segona sessió  un cop s’incorporin presencialment al centre. 

Finalment, vàrem iniciar un torn de preguntes amb l’alumnat, i es va sobrepassar en escreix el temps que teníem previst. Els infants es van mostrar molt receptius i participatius. Van fer preguntes envers les tècniques, els conceptes i les experiències artístiques.

En una reunió posterior amb en Servand Solanilla, vaig lliurar els materials específics per a que construeixin les escultures al centre. Vam parlar de la temporització de la segona sessió (fase de realització de les escultures) i de la possibilitat de fer una nova vídeo-conferència un cop finalitzat el projecte.

Personalment, l’experiència ha estat molt enriquidora i satisfactòria.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"